Az gáz ha 14 évesen nem tudok normálisa beszélni? és mit tehetnék ellene?
Én is ugyan így vagyok vele, de szerintem nincs ebben semmi gáz.
Egyébként 16 éves vagyok.
Szia!
Nem. Viszont fontos, hogy amennyire tőled telik, megtanulj normálisan beszélni, hiszen a kommunikáció elengedhetetlen része a beszélgetés.
Ehhez néhány tipp:
Először is javaslom, bővítsd a szókincsed. Ez azért jó, mert ha vannak olyan szavak, amiket nehezen tudsz kimondani, akkor azt lecserélheted egy szinonimára, amelynek könnyebb a kifejtése. Ehhez azt javaslom, hogy olvass olyan könyveket, amelyeknek választékos, szép a nyelvezete. A tudományos könyvek nem rosszak ebből a szempontból, bár az idegen szavak talán zavaróak lehetnek. De például ahogy visszaemlékszem a Harry Potter könyveknek is elég szép a nyelvezete. Tehát a lényeg, hogy komolyabb könyveket javaslok.
Másodszor azt javaslom, hogy legyél nyugodt, és beszélj lassabban. Lehetséges, azért is van ez a probléma, mert túl feszült vagy, és gyorsan a mondandód végére akarsz jutni. Nem kell sietni, meg fognak hallgatni.
Harmadszor, javaslom, hogy keress fel egy logopédust.
Minden jót kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!