Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kedden kell leadnom székletmin...

Kedden kell leadnom székletmintát, de nem hiszem, hogy addig sikerül "produkálnom", mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nekem viszonylag ritkán kell nagy wc-re mennem (a normál székelés a naponta 3x és a heti 3x között is mozoghat, nos nekem a ritkább van). Tegnap v tegnap előtt már nem emlékszem azonban el kellett mennem, mert már nem bírtam. Így viszont nem vagyok biztos, hogy keddre újra sikerül produkálnom, mit tehetnék, hogy serkentsem a dolgot?
2016. febr. 7. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Sok rostos üdítő, gyümölcs, tej ezek átlagban megoldják amit meg kell.
2016. febr. 7. 15:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Elmész a patikába, veszel glicerin végbélkúpot, nem kell recept hozzá. Pár percen belül már mész is a wc-re.

Ezen kívül jó lenne átbeszélni az életmódodat, táplálkozásodat szakemberrel. Kérj a háziorvostól segítséget emiatt is, mert kül. betegségeknek lehet a székrekedés a tünete és keress dietetikust, táplálkozási tanácsadót is.

2016. febr. 7. 15:16
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! De ezek nem fogják befolyásolni a vizsgálat eredményét? Mert pl a tejre enyhén érzékeny vagyok, vagyis tejivás után sokszor fáj a hasam és hasmenésszerű tüneteim is lehetnek rövid ideig.

A végbélkúp nem csak akkor segít, ha amúgy lenne kiürülendő széklet, de nem tud kijönni pl székrekedés miatt? Mert jelenleg én egyáltalán nem "érzem", hogy bármi ki akarna jönni, így is segíthet?

2016. febr. 7. 15:30
 4/10 A kérdező kommentje:
Na a stressz + tej együttesével sikerült ma reggelre szinte hasmenésszerű székletet eredményezni, teljesen híg állapotú volt és bűzös, sose szokott ilyen lenni, max egy évben 1-2x! Alapból mindig normál állapotú, csak most az idegeskedés és a tej nem tett jót a gyomromnak :/ Biztos jó ötlet ilyen mintát leadni, nem befolyásolja az eredményt?
2016. febr. 8. 07:56
 5/10 anonim ***** válasza:

A glicerin végbélkúp nem befolyásolja az eredményt. Akkor is fog segíteni, ha nem érzel székelési ingert. Ha felhelyezed, ne azonnal menj wc-re, hanem várj valamennyi időt. Valakinek két db. segít, egy kis időbeni eltolással használva.

Akkor nem szokott hatásos lenni, ha a kúpot sikerül magába a székletbe benyomni.

Meg arra kell figyelni, nehogy a kúpot tedd be a mintagyűjtőbe.

2016. febr. 8. 08:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos már nem lesz szükség a kúpra, ahogy írtam feljebb :/ nem tudom jó ötlet-e ilyen mintát leadni, most ezen aggódok, mert alapból normális állagú szokott lenni, de a tej és a stressz együttese megtette a hatását. Ez befolyàsolja az eredményt? Vagy próbáljam meg ma a kúpot ennek ellenére?
2016. febr. 8. 08:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Ma hasmenéses székleted volt.

Holnap reggel kell menned a laborba ugye.

Ha így van, először is ne stresszelj, mert magadnak ártasz sok-sok szempontból is (érdemes stresszkezelő technikákat is megtanulni a helyesebb táplálkozás mellett)

Másodsorban ebből a hasmenéses székletből vettél már mintát vagy lehúztad a wc-n?

Ne egyél / igyál olyan élelmiszert, amelyre érzékeny vagy!

2016. febr. 8. 08:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen már vettem mintát, hisz kétlem, hogy holnap reggelig sikerülne újra produkálni :/ de nem tudom jó ötlet-e így leadni, hogy a körülmények miatt a normálistól eltérő állagú lett. Sajnos nemigazán tudok nem stresszelni, alapból idegeskedő típus vagyok :(
2016. febr. 8. 08:49
 9/10 anonim ***** válasza:

"Sajnos nemigazán tudok nem stresszelni, alapból idegeskedő típus vagyok :("

Pont ezért kérj segítséget (tb-re ingyen akár), hogy megtanulhass hatékony stresszkezelő technikákat! De ha belenyugszol, hogy ilyen vagy, akkor semmi nem lesz jobb, csak rosszabb!

1. Leadod így a mintádat. Majd szólsz a dokinak amikor az eredmény miatt visszamész hozzá, miért lett ilyen híg...

2. Megőrzöd ezt a mintát. Ma este vagy holnap reggel felhelyezel a végbélbe egy, esetleg majd még egy kúpot. Ha lesz keményebb székleted, akkor kiüríted a tárolódobozt (nem kell kimosni a tartályt) és beleteszel a reggeli mintádból. Ha nem lesz, leadod a hígabbat.

2016. febr. 8. 09:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!!
2016. febr. 8. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!