S. O. S Küldenem kell székletmintát, és a tégelyen van egy kis címkeszerűség. Arra mit kell ráírni?
Tehát rá van ragasztva egy kis "vignetta" ami körbeér.
Arra rá kell írna a nevet, meg a TAJ-számot?Vagy inkább ne írjak rá semmi?
Neked semmire semmit nem kell ráírni.
Aki kérte a székletmintát, kellett adnia egy papírt, amin rajta vannak az adatok, meg hogy mire kérik a vizsgálatot és azt kell még a dobozzal, illetve a benne lévő mintával együtt elküldeni.
Első, köszönöm!
Második: Nem adott semmilyen papírt az orvos...Egyedül egy receptet adott, hogy váltsuk ki a gyógyszertárba a tégelyt.
De holnap kell visszamenni, és nem a postára kell menni, hanem az orvoshoz, hogy majd ők elküldik...
Nem tudom miért kellett a kettes választ lepontozni.
Nálunk ez úgy működik, hogy az orvos ad egy papírt, amin rajta szerepelnek az orvos adatai, a beteg adatai, illetve hogy miért kérik a vizsgálatot, illetve mire.
Ezt bele kell tenni a dobozba a mintával együtt és úgy postára adni.
Nálunk a betegnek semmit nem kell a székletminta belehelyezésén kívül csinálni.
És mivel a kérdezőnek is vissza kell még menni az orvoshoz, nyilván ott majd ő is megkap mindent, ami szükséges még a minta mellé.
Ugyanazért kell ráírni a tégelyre az adatokat,mint amiért a laborban a vérvételi csövekre. Több minta érkezik valóban kísérő levéllel, és papírdobozban,de ha véletlenül el kallódik az egyik kísérő és doboz a tégelytől,amiben a minta van,akkor a több száz székletből senki sem tudja megmondani,h melyik kísérőhöz,melyik beteghez tartozik.
Ha nálatok nem így van elég óvatlanul csinálják.
Nálunk mindent az orvos tölt ki. A tégelyen lévő dolgokat is.
Ezért írtam, hogy valószínűleg ha a kérdező elviszi a tégelyt az orvoshoz, akkor majd neki is ráírják.
Vagy ha nem, akkor megkérik rá, hogy írja ő rá.
Amúgy nem én szavaztalak le :)
De gondolom,azért volt,mert nem igazán a kérdésre válaszoltál.
Az más dolog,h hol milyen szokások vannak,de ha a kérdezőnek magának kell ráírnia, a válaszodból nem derült ki,hogy mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!