Régen már próbálkoztam vele de egy-két hónap után ráhagytam.
És most újra elkezdtem reggelente kocogni pontosabban ma voltam először és 1 kilométer ha volt a táv és éreztem hogy bírtam volna nagyobb távot is de egyszerűen nem kaptam levegőt szinte mint akit fojtogatnak és régen is ez miatt hagytam abba mert hiába voltam szorgalmas és mentem minden nap több hónapig egyszerűen nem fejlődött a tüdőm és nem kaptam levegőt régen asztmás voltam de a legutóbbi vizsgálaton tünetmentesnek állapítottak meg (Ez volt már pár éve)
de akkor mi lehet a baj rosszul veszem a levegőt vagy mi? Hogy lehet hogy mások edzés nélkül is simán lefutnak ilyen kicsi távot hozzám meg már szinte mentőt lehetne hívni olyan szintem fulladok és legalább egy óra futás befejezése után mire rendesen helyreáll a légzésem a normálisra. Valami tanács?
19 éves vagyok ha ez számít valamit.
És még annyi hogy gyógyszertárba lehet kapni hormonmentes légzésjavítót aminek nincsenek mellékhatásai vagy legalábbis jelentéktelen?
2015. okt. 31. 06:30
1/4 anonim válasza:
Túl sokat futottál egyszerre edzés nélkül. Rövidebb távokkal kezdj. Nézd át az első 5 kilométerem edzéstervet, a fokozatosságra épül, először ott is csak nagyon keveseket kell futni.
2015. okt. 31. 07:26
2/4 anonim válasza:
Nem túl gyors tempóban futsz? Ideálisan úgy kéne, hogy közben tudj beszélgetni is. Ha asztmás vagy/voltál valószínűleg eleve kisebb a tüdőkapacitásod. A sós levegő jót tesz. Vannak ezek az inhalációs készülékek, amikkel gyógyszert lehet porlasztani, és maszkon keresztül belélegezni, ebbe lehet tenni sós vizet is(előtte felforralod a sós vizet(2.25g só egy bögre vízhez(9g/liter)), hogy baktériumok, vírusok ne legyenek benne, aztán egy csavaros üvegben tartod). Kocogás helyett megpróbálhatod azt is, hogy séta, 30 méter sprint, hosszú séta, 30 méter sprint, stb, ezzel is sokat lehet fejlődni. Hosszabb távon is jobban teljesítesz majd, hiába csak rövid sprintekkel edzel.
2015. okt. 31. 08:18
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Ma kicsit lassabb tempóban mentem és egy kicsit jobban kaptam/kapok levegőt úgyhogy az volt az egyik gond de annak a sóinhalátornak még utánanézek lehet beszerzek egyet :)
Még egyszer köszönöm! :)
2015. nov. 1. 06:14
4/4 anonim válasza:
Nincs mit. Még az jutott eszembe, hogy ha esetleg allergia miatt van az asztmád, lehet hogy a levegőben van valami, ami irritál. Vagy esetleg szmogos környék. Ha inhalátor gépet veszel, érdemes először bekapcsoltatni, mert az enyém is olyan hangos, hogy meg lehet bolondulni tőle. Viszont nagyon jó, sima köhögésnél is, mondjuk megfázásnál. Alkalmanként 15-20 percig szoktam használni, ha komolyabb fulladás jön rám 30-40 perc, amíg utána már rendesen tudok lélegezni, zörgő hangok, vagy köhögési inger nélkül. Ja és sópipát ne vegyél. Legalább is én úgy vettem észre, hogy nem ér semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!