Van itt olyan, aki vécépapír helyett mosható rongyokat használ? Mennyit lehet spórolni vele, és milyen hőfokon ajánljátok a mosását?
Jéézus!! Ha már annyira spórolni akarsz, akkor használj kukorica csutkát vagy lapulevelet és utána ásd el.Vagy kissé kifinomultabb megoldás, ha szórólapokat használsz papír gyanánt, tele vannak vele a postaládák.Csak aztán nehogy szélnek ereszd használat után.
Ecetbe áztatni?? a kisbabák pelenkáját is kiforrázzák, klórozzák, hogy kifertőtlenítsék.És amúgy semmit sem spórolnál, mert a víz és mosószer sem olcsóbb, mintha vennél valami olcsó budipapírt.
Gyerekek visitva rohogtem ezen a teman;-)))))
nem hiszem el hogy kulturalt tarsadalomban elo ember fejeben (aki epeszu) megfordulhat ilyen otlet.
en mar akkor rohogogorcsot kaptam amikor olvastam hogy van aki a furdovizet vodrokben tarolja es azzal ontik le a WC t, de ez a szarosrongy otlet, hat erre mondjak angolul
"you made my day". igazabol szo szerinti forditasa nincs azt hiszem de talan ugy mondhatnank hogy felviditottad a napomat (megcsinaltad a napomat).
koszi kerdezo;-)))
Szia! Bár eltelt már egy kis idő a kérdésed óta, az előzőekkel szemben szeretnék más álláspontot képviselni. Az interneten angol nyelven viszonylag nagy irodalma van a dolognak (pinterest, youtube), "family clothes" néven keress rá. Teljesen normális és "tiszta" emberek használják, szóval nem kell félni tőle. Van olyan is, aki csak kisdologhoz használ textilt, a nagyhoz rendes papírt. Meg lehet oldani higiénikusan. Tárold légmentesen záró vödörben/dobozban, amiben ecetes vagy teafás víz van és legalább 3 naponta mosd ki a használtakat és tök oké lesz. A mai világ mániája, hogy mindennek sterilnek kell lennie, aztán meg nézünk, ha a legkisebb fertőzés ágynak dönt. Nem lesz tőle semmi bajod.
Hogy mennyit lehet spórolni vele? Figyeld meg, hogy mennyi idő alatt fogy el a szokásos WC papír adagod és számold ki. Hasra csapva olyan tizen-huszonezres tétel lehet éves szinten. A mosás nem kerül külön pénzbe, mert úgyis egybe mosod a többivel (mármint a hasonló mosást igénylő cuccokkal), esetleg ha előmosod, az kerülhet többe. Tök hülyeség, hogy nem lehet a ruhák mellé betenni (pláne áztatás után), a gyereked összekakilt nadrágját is beteszed a többi mellé és minden tisztán jön ki - ezért hívják mosógépnek. Esetleg az undort kell leküzdeni, de technikailag minden megoldható. Ha nem reklámozod, hogy ezt csinálod, akkor hülyének sem néz senki. A mosható pelenka is kezd újra divatba jönni, mert spórol és védi a környezetet, ami ugye nagyon nem mindegy. A papír mondjuk 100%ban lebomló, én még ezért nem éreztem szükségét, hogy lemondjak róla, de alaposan utánajártam a témának - mosható pelusok, mosható betétek, estébé. A lényeg: nézz utána kicsit és világos lesz a hogyanja is :)
A fikázóktól kérdezem:
Az megvan, hogy európában csak a 19. század második felétől használnak wc papírt?
Ázsiában már jóval előbb megjelent, de az akkori európai ember gusztustalan szokásnak tartotta a papír használatot és úgy gondolták, hogy nem is túl higiénikus. :)
Egy átlag ember életére számított wc papír szükséglete miatt 380 fát kell kivágni.
Na most jelenleg több mint 7 milliárd ember él a bolygón...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!