Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ti használnátok mosható betétet?

Ti használnátok mosható betétet?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyenek. Már régóta játszadozom a gondolattal, hogy beszerzek párat, mert nagyon tetszenek, és fontos számomra a környezetvédelem. Jók a vélemények is róla, nem undorodnék a mosásától sem.

Ti mit gondoltok róla?

2014. máj. 14. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Nem. Ott vagyok minimum 8 órát a melóhelyen, ha éppen nagyon meg van, akkor többször is cserélek ez idő alatt.

Mit csinálok a kivett betéttel??? Ott rögtön kimosom? Szerintem nem jön ki belőle sima vízzel. A sok Domestos vagy más fertőtlenítő, vagy nem is tudom, mi kéne ehhez a színeshez, szintén nem tesz jót a környezetnek.

De ha otthon vagyok akkor is mit csinálok vele, ha kivettem? Nem fogom tárolni. Rögtön ki kell valahogy mosni.

2014. máj. 14. 18:26
 2/10 anonim ***** válasza:
37%
Hát nem is tudom, érdekes ötlet. De biztos, hogy teljesen steril marad mosás után? Nekem van egy olyan gondom a betétekkel, hogy a bőröm nem bírja őket valamiért, gondolom a műanyag miatt, ami az aljukon van, tampont pedig nem használok.
2014. máj. 14. 18:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha valaki használta már, írjon, hogy konkrétan hogyan működik. :)
2014. máj. 14. 18:28
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha fontos a környezettudatosság, akkor használj intim-kelyhet.
2014. máj. 14. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
41%
Pont tegnap gondoltam rá, hogy milyen jó lenne, ha csak bedobnám a mosógépbe, és nem kellene csomagolgatni. De persze csak itthon lehetne normálisan használni, munkahelyen azért nem szívesen tenném el, hogy "na majd otthon kimosom". Büdös is lenne, 12 óra után bele is száradna a vér... Szóval talán mégse.
2014. máj. 14. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:
41%
Mondjuk a fehér színűek sokkal szimpatikusabbak, viszont nem tudom, hogy mennyire lehet őket tisztára mosni.Az pedig egy vicc, amit az első google találat kidobott, hogy a menstruáció végén egy mosással kimoshatjuk őket, biztosan jó szaga lenne a többnapos használt betétnek.
2014. máj. 14. 18:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a nagyim sztorijaiból indulok ki, akkor ez nem újdonság. Ők is hasonlót használtak elmondása szerint. A fertőtlenítést úgy oldották meg, hogy kifőzték.

Először tisztára mosták hideg vízben, utána pedig jött a forralás.

2014. máj. 14. 18:38
 8/10 A kérdező kommentje:

A kelyhek nekem egyelőre nem szimpatikusak, mivel tampont sem szívesen használok, úgyhogy maradnék a betéteknél. Egy youtubeos lány szerint viszont segített neki rendbetenni a menstruációját, a korábbi 8 napról 4 napra csökkent a hossza. Mondjuk nekem ilyen problémám nincs, mert a vérzésem rendben van.

Egyébként több darabot kell venni, és így lehet cserélgetni napközben. A nedvszívó képességük nagyon jó, nem gyengébbek, mint az eldobható műanyag társaik.

Valóban, a tisztítása macerás kicsit, akik lusták, azoknak nem jó alternatíva, de szerintem megéri. Egyszerű mosószerrel ki lehet tisztítani, én mosódiót használnék. És nem bűzölög, nincs olyan erős szaga, mintha általános betétet használnál, ezt többen is megerősítették.

2014. máj. 14. 20:42
 9/10 anonim ***** válasza:
26%
Na a mosodio az biztosan nem mossa ki, mostam már vele nem sokat tud.
2014. máj. 14. 21:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én már egy ideje tampont részesítem előnyben, de ha "betétes" lennék akkor szerintem simán kipróbálnám. Biztos kényelmesebb, mint a műanyag (ezért sem szeretem a betétet), cserébe van vele munka, ez tény. De biztos van megoldás arra is, hogy munkahelyen, hogy lehet kultúráltan eltárolni, míg haza nem visszük és arra is, hogy ne büdösödjön. (nyilván nem kell egy hétig érlelgetni, hanem mondjuk lefedett tárolóba, áztató vízbe kell tenni. Család erre érzékeny tagjai szeme elől elrakva :)) Steril sem lesz nyilván, de a bacik 40 fok körül elpusztulnak, tehát egy 60 fokos mosással már biztos nincs kockázat, kifőzni felesleges, de akár azt is lehet tenni.

Elsőre sok mindenkinek meredek lehet, másodikra pedig egészséges, környezettudatos, pénztárca kímélő, divatos. Mindenki döntse el, neki melyik leginkább.

2014. máj. 16. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!