Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le a számítógép...

Hogyan szokjak le a számítógépfüggőségről?

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok, és egyszerűen nem tudok elszakadni a számítógéptől :( Hazaérek iskolából és a tanulás után estig ezt a szart nyomom és nem tudom abbahagyni. Nem az a tipus vagyok aki hülye kocka, csak egyszerűen lekötnek a videójátékok, nagyon le tudom vele vezetni a feszültséget, mert a 7. osztály eléggé nehéz. És ki mit mond, ez rám szerencsére nem hat, nem leszek őrült a "lövöldözős" játékoktól. Örülnék ha valaki tudna valahogy segíteni, mert ez így nem élet :( Nem tudok álljt parancsolni magamnak, gondolom ilyen érzés a drog is. Mindenki csodálkozik hogy hogy lehet azon a szaron függni, aztán amikor kipróbálja nem tudja elengedni. Továbbá nem is az #egésznapFÉSZBUKONlógokosztlájkolokmindenszart tipus vagyok. És legbelül érzem hogy ez nem jó így.

2014. dec. 8. 21:21
 1/3 anonim válasza:

Keress egy nagyon jó könyvet, ami leköt. Nem tudom az érdeklődési körödet, de pl el tudom képzelni, hogy a Gyűrűk ura trilógiát elkezd olvasni. Nagyon izgalmas olvasnivaló, még akkor is, ha esetleg láttad a filmet.

Tudatosan kapcsold le a gépet és olvass! Ha az olvasás nem köt le, akkor valami sportot kezdj el. Ha ilyen sokat ülsz a gép előtt mostanában, talán jó lenne az úszás.

Az már jó, ha tudod, hogy valami nem jó.

Ez pótcselekvés egyébként, pontosan azért, mert pl a szüleid nem ajánlanak fel helyette valami érdekesebbet. Nem tudom milyen a viszonyod velük, de akár apuddal is eljárhatnál úszni,vagy tesóddal?

Sajna nekem a 4évesem lett gépfüggő, mióta ovodás, a 6éves iskolás fiamat nem érdekli a számítógép. Én még könnyen vagyok, mert akár veszekedés árán is el tudom mellőle rángatni, de sok energiát kell rááldoznom, hogy milyen tevékenységgel kössem le a gépezés helyett. Nem a tv elé ültetem le... festünk, gyurmázunk,legózunk, hot wheels-ezünk, vonatozunk, társasozunk. De ha elmélyed valami más tevékenységbe, akkor nem is jut eszébe a gépezés.

Sok sikert neked is!!!

2014. dec. 8. 21:26
 2/3 anonim ***** válasza:
majd kinovod erettsegi alatt mikor nem lesz ra idod munka alatt meg vegkepp elhagyod.
2014. dec. 8. 21:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Hetente 5ször szoktam kajakozni, bár most télen úszás és kondi van, tehát 1 kipipálva :)
2014. dec. 9. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!