Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi vizet kell innom egy nap?

Mennyi vizet kell innom egy nap?

Figyelt kérdés

50 kg vagyok. Gondolom nekem azért kevesebbet kell meginni, mint egy 80 kilósnak nem?

Most 2 litert iszom egy nap. Elég?

2010. jan. 23. 18:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Elég.
2010. jan. 23. 18:21
 2/12 anonim ***** válasza:
45%
2-2,5 litert mindenkinek meg kellene innia.
2010. jan. 23. 18:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég. Ha más lédús ételeket eszel, akkor kevesebb itallal is beérheted.
2010. jan. 23. 18:26
 4/12 anonim ***** válasza:

főiskolán a biológia tanárom mondta: manapság sokat lehet hallani, hogy minél több folyadékot igyunk, nem biztos, hogy ez jó.

Ezzel finoman célzott valamire...

Kell a folyadék, neked ez a 2liter talán sok is, mert úgy írtad, hogy ennyit iszol, tehát ehhez jön még a leves, gyümölcs stb..mert így meg sok...

Arra is kell figyelni, hogy folyamatosan idd

ha sportolsz, akkor viszont kevés ez a mennyiség.

És az sem mindegy, hogy milyen vizet iszol, csapvizet vagy ásványvizet? És ha ásványvizet, akkor milyet?

2010. jan. 23. 18:33
 5/12 anonim válasza:
elég igen de itt nincs határ ezt nem tudod túlzásba vinni mert a szervezetet mindeképp hasznosítja
2010. jan. 23. 18:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Sztem is elég, mert tényleg jön még hozzá gyümölcs-zöldség, leves, szilárd ételek. De nyáron majd kevés arra próbálj figyelni:)

Még egyet, hogy az utolsó hozzászolo, írtad hogy nem lehet belőle baj ha sokat iszol.- öhh de lehet, pl egyik ismerösöm napi 3 liter vizet ivott, és elkezdett vizesedni, szal nincs annyi vízre szüksége a szervezetnek, itt a mérték a fontos és akkor nem lehet belőle baj.

2010. jan. 23. 19:20
 7/12 anonim ***** válasza:

Ahogy azt írták, a mérték a fontos!! Itt egy cikk arról, hogy nem bizonyított, hogy jó a sok(1,5liter-t ír a cikk) víz:

[link]

ez pedig arról, hogy mi történik a szervezetben, ha túl sok a víz. Amúgy emlékeztem, hogy egy sportoló kerékpáros meghalt, mert verseny közben sok folyadékot vitt be, de nem találtam meg, viszont helyette itt egy másik:

[link]

2010. jan. 23. 19:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Szénsavmentes ásványvizet iszom, naturaqua-t. Ha épp nincs itthon, akkor tisztított vizünk van, szóval azt.
2010. jan. 23. 21:03
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy sportolok, heti 4x. Így is elég a két liter nekem?
2010. jan. 23. 21:05
 10/12 anonim ***** válasza:

eléggé elfuserált egy kijelentés az h MINDENKINEK 2 és fél 3 litert kell innia. mert ez nem igaz. mindenkinek annyit kell innia, amennyire a szervezetének/testének szüksége van.

ha a víz nem elég, a szervezeted jelez. figyeld a jeleket. pl. száj kirepedezés, száraz bőr, fehéres nyelv, gyakori fejfájás, szemszárazság, és a szomjasság ugye :D

2010. jan. 24. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!