Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fűről van szó. Lehet depresszi...

Avikam kérdése:

Fűről van szó. Lehet depresszióm van?

Figyelt kérdés

2013nov.17.én úgy szivtam (spice) hogy nm is tudtam hogy fuves... beparáztam kb egy honapig rosszul voltam aztan jol voltam akkor mêg rágyujtottam ugy h gyalogoltam aztán aki adott fuvet megkinalt cigivel tudtam h nm fuves de mêgis tudat alatt bennem volt es eszembe jutott hogy mi volt elotte kb 1honappal es a testemet megin atjarta a forrosag es mint ha nm is ott lettem volna kb 1-2hétig így volt korrigaltam a dolgot ugy lettem jobban h bebeszeltem magamnak ha nem gyujtok ra menet kozbe nm lesz semmi baj rá kb 2honapra ragyujtottam menetkozbe es ujra az az érzês mint ha nem léteznék. tudom ez már nem a fűtől van csak a félelemtől már csak itthon gyujtok rà de màr majdnem

fêl év eltelt..keressek pszichologust vagy mit tanácsoltok. depresszio lehet vagy mi? szeretnêk úgy élni mint fél éve h mindenhol ra merek gyujtani nem lenne félelem érzetem stb. Segítsetek légyszi

2014. máj. 6. 22:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem depresszió hanem valamiféle enyhébb szorongásos betegség. A jó hír, hogy csak a fű vagy annak tudata hozza elő, tehát ha leállsz tünetmentes lehetsz.

Nem akarok belemenni a dologba mert oldalakat lehetne írni itt, de röviden ez egy úgynevezett poszttraumás stresszes állapot amit a beparázás szörnyűségei idéztek elő. A poszttraumás állapot tulajdonképpen természetesek egy szörnyű élmény átélése után, csak akkor szokták kezelni, ha 1-2 hónap után sem enyhül. Az egy hónap rosszullét teljesen természetes a te esetedben. Továbbá bizonyos helyzetek felidézik a traumát és újra rádjön a szorongás. Ez idővel magától el fog múlni, addig viszont ne használj semmilyen tudatmódosítót, mert ezek elmélyíthetik a szorongásos állapotot, és akkor megint hetekig, vagy hónapokig jön a rosszullét. Szerintem pihentesd a dolgot, és ha nagyon nem tudod túltenni magad rajta akkor keress fel egy pszichiátert, aki egyrészt felír nyugtatót, másrészt beszélgetésekkel rávezet arra, hogy a betegség pszichés, vagyis megfelelő hozzáállással megszüntethető.

2014. máj. 7. 12:48
 2/11 A kérdező kommentje:

nem füvezek a rágyujtásnál rendes cigire gondoltam... 13évig tartó barátságom volt és ő szívatott be... nem élek tudatmódosítokkal... mikor beszivatott mondtam h nm szeretnék többet jóba lenni vele mer durva sztem h mit csinalt es utána rávettem magam h jóba legyek vele megkinált rendes cigivel ami tuti nm volt füves mer előttem bontotta ki a cigit és tudat alatt bennem volt a dolog és a rendes cigitől is rosszul lettem amit ö adott ezér nem gyujtattam rá utána gyaloglás közbe.... majdnem fél éve volt de a félelem bennem

van mer az az érzés mikor végigjárta a testem a forróság meg mint ha nem ott lennék az borzalmas nem tudom hogy tudja valaki ezt szeretni... és ez az érzés mitől félek

2014. máj. 7. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:

Amint mondtam a psziché egy érzékeny műszer és érdekes dolgokat tud produkálni. Neked pusztán az hozza elő a traumát, hogy ugyanaz az ember megkínál téged cigivel és tudat alatt mindig ott van, hogy kitudja mivel kínál, hiszen egyszer már megtette. Ne fogadj el tőle többet cigit (amúgy a józan ész is ezt diktálja).

Valószínűleg azért paráztál be mert nem számítottál rá, hogy tudatmódosítót kapsz és bizony ha nem vagy rákészülve akkor nagyon ijesztő tud lenni. Ilyenkor persze megijedsz attól, hogy milyen parát váltott ki a szer és ezen mégjobban beparázol és így tovább. Ha valaki jó hangulatban szív annál a jó hangulatot fokozza. Persze a szintetikus fű amúgy is egy méreg attól eleinte mindenki rosszul lesz. Én csak sima füvet szívtam. Pár évig nem volt tőle bajom, de egyszer belefutottam egy nagyon erős fajtába amit gondterhelt ideges állapotomban szívtam el és úgy beparáztatott, hogy én is kb utána egy hónapig rosszul voltam és azóta sem kívánom egyáltalán. Ez már évekkel ezelőtt történt de azóta sem szívtam, mert valószínűleg ott lenne a félelem, hogy mi van ha megint rossz lesz, és ha félelemmel szív az ember akkor azt erősíti fel.

2014. máj. 7. 15:26
 4/11 A kérdező kommentje:

és ez elfog múlni ? képes leszek magamtól

helyre jönni ? novemberbe voltam dokinál meg anyunak is elmeséltem a doki azt mondta semmi bajom csak rendet kell rakni az agyamba..

2014. máj. 7. 15:48
 5/11 anonim ***** válasza:
El fog múlni.
2014. máj. 7. 15:59
 6/11 anonim ***** válasza:
A spice-ot nem ajánlanám, de ne vedd egy lapra a fűvel, mert nem az. Amúgy azon nem gondolkodtál el, hogy miért is félsz tőle? Miért olyan elviselhetetlen ez az érzés a számodra? Gondolom nem egyedül szívtad, a többieknek, nem lett semmi baja? Az miért lehet, hogy te beparázol tőle, de a barátod nem? Szívósabb a tudata? Egy élményt szerintem hülyeség "letagadni". Egy ilyen eset nem történik meg ok nélkül. A para benned volt és mivel ez egy elég drasztikus tudatmódosítás volt a számodra, most kitört a sok szenny. Meg kéne békélned vele. Nem azt mondom, hogy szívj csak tovább, de ezeken azért érdemes lehetne elgondolkodnod.
2014. máj. 7. 17:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló,

azért egy nem várt tudatmódosult állapot a legerősebb lelkű embert is be tudja paráztatni. Lehet, hogyha a kérdező szándékosan szívott volna és várta volna az élményt akkor nem lett volna belőle baj.

2014. máj. 7. 17:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Az lehet, persze. Nem leszólni akartam a kérdezőt, csak mondom, hogy azért szerintem nem érdemes annyival elintézni a dolgot, hogy "fú de borzalmas volt, elmúlik már végre?"

Mert azért ez egy nagyon személyre szóló élmények, még egyszer mondom, nem véletlenül történt a dolog :)

2014. máj. 7. 17:39
 9/11 A kérdező kommentje:

nem szoktam szívni és nm voltam felkészülve erre én azt hittem rendes cigit szívok talán azér.. ez nem tagadás nekem az az érzés borzalmas lehet hogy te szereted azt az érzést ez embertől függ én

sose voltam az ilyeneknek a híve

2014. máj. 8. 17:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Ne aggódj el fog múlni. Idővel jönnek új élmények (jó is rosszak is) az életben amik el fogják homályosítani ezt és szépen elfelejted. Most még friss a dolog ezért vagy tőle úgy kikészülve.
2014. máj. 8. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!