Hogy tudnánk a 23 éves húgomat leszoktatni az orrtúrásról és körömrágásról?
Mutasd meg ezt neki, talán észhez tér:
A körömrágásnak lelki háttere van. Bizonytalan, instabil, a körömrágással azt jelzi, /a köröm mint "karom" fegyver/ hogy védtelen vagyok, ne bántsatok. Talán sokkal többet kellene vele beszélgetni, és a problémákat megoldani.
Az orrturkálásra tippem sincs, egyszerűen kiskorától így maradt. Itt tényleg a sokkterápia segíthet, ha szégyenkeznie kell emiatt.
én is kitúrom a taknyot az orromból olykor olykor, nem gondolnám akkor dolognak, szerintem a legtöbb nő is simán kivakarja a fikát, vagy ujjal, vagy zsebivel oszt cső.
a körömrágásól én pl tizenX éves koromban saját magamat leszoktattam, mert szimplán ocsmány volt a megcsócsált köröm.az ő esetében szorongás is ok lehet a korom étkezésre.
tényleg a taknyát azt falcsikázza e?
Én is közel 18-20 éves koromig rágtam a körmöm. Volt addig is pár hét/hónap, amíg "leszoktam" róla, aztán újból előjött.
Engem is zavart, hogy ronda és nem éreztem magam lelkibetegnek, pedig tényleg azt olvastam róla én is, hogy lelki eredetű a dolog.
Én is saját magam szoktattam le róla, csak úgy egyik napról a másikra, már 5 éve tünetmentes vagyok :D De sajnos már sosem lesz szerintem szép erős hosszú körmöm :( Pedig ezer meg egy körömerősítőt kipróbáltam. Persze így is jó és szebb, mintha rágnám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!