Már 3 napja a menüm: reggel 2 szelet baton, délután 2-3 pufulet. És ma este még ettem +2 szelet batont és 3 pufuletet. 3 nap alatt: 8 szelet baton, és 6 pufulet. A pufulet nem cukros, de 8 szelet baton 3 nap alatt, persze mellete rendes ételt is ettem. Lehet tőle valami bajom, a vércukorszintem nagyon magas lehet tőle?
2014. febr. 17. 20:27
1/6 anonim válasza:
Nekem meg szokott fájdulni a fejem, ha ennyire sok csokit eszem. A vércukorszinteddel majd elbánik az inzulin, amiatt ne aggódj. Erős vércukoringadozásra számíthatsz (hirtelen éhség, akár "mindjárt elájulok" érzés), jó lenne, ha ennél valami lassan felszívódó szénhidrátot is (ha van otthon édesítetlen zabpehely, az jó, de egy müzliszelet is jobb, mint a semmi).
Maradandó bajod ennyitől nem lesz. De ha folytatod a "kúrát", idővel inzulinrezisztancia és cukorbetegség alakul ki.
2014. febr. 17. 20:52
2/6 A kérdező kommentje:
Nem folytatom! Ez most történt meg. Megettem az utolsó batont most, és kicsit furcsán érzem magam, fejfájás, enyhe szédülés, 75/60 a pulzusom ha jól mértem. Kicsit aggódom a vércukorszintem miatt, nem akarok bármilyen problémát belőle vagy az ügyeletre kerülni. Kicsit roszul érzem most magam, enyhe szédülés, fejfájás. Más ötlet mit egyek most rá?
2014. febr. 17. 20:55
3/6 anonim válasza:
Nekem az ivás is jót szokott tenni, mert ki is száradok ilyenkor. Próbálkozz meg egy pohár vízzel, ártani biztosan nem fog.
Egyébként szerintem tényleg nem lesz ennyitől bajod, inkább csak amiatt vagy rosszul, hogy nagyon félsz, hogy bajod lesz. Legalábbis velem simán szokott ilyen lenni.
2014. febr. 17. 21:32
4/6 anonim válasza:
Ja, a 60-75 pulzusnak normális, de ha rosszul írtad, és ez a vérnyomásod, akkor elég alacsony. De ez lehet csakis attól, hogy kiszáradtál, nem ittál eleget. Egyedül vagy? Csak hogy van-e valaki, aki segíteni tud, ha esetleg elájulsz az alacsony vérnyomás miatt. Ne pattanj fel hirtelen a székről, előtte csinálj tíz karkörzést, azzal feljebb tudod tornászni, és nem ájulsz el a felállástól.
2014. febr. 17. 21:35
5/6 A kérdező kommentje:
A nyakamnál mértem oldalt, 60 másodperc alatt annyi jött ki
2014. febr. 18. 13:22
6/6 anonim válasza:
Akkor oké. Ilyen 75/60 formában inkább a vérnyomást szokták jelölni, és sokan tartanak otthon vérnyomásmérőt manapság, ezért akár azt is megmérhetted volna. De a pulzusnál mindegy, hogy hol méred, az mindenütt ugyanannyi, és 72 az átlagos, de ha valaki pl. rendszeresen sportol, lehet alacsonyabb, 60 vagy akár 50 is a nyugalmi pulzusa.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!