Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Éjszaka arra keltem hogy fájt...

Éjszaka arra keltem hogy fájt a nyelőcsövem. Mi okozza ezt?

Figyelt kérdés
Egyik éjszaka arra ébredtem hogy fáj a torkom/a nyelőcsövem felső szakasza. Leginkább úgy tudnám leírni mintha egy csövet dugtak volna le a torkomon vagy valami érdeset nyeltem volna le és felsértette volna. Ittam rá vizet és attól elmúlt. Ez kb. 3 hónapon belül másodszor fordul elő. Először nem foglalkoztam vele mert kiszáradásnak tulajdonítottam de a második eset már elkezdte mozgatni a fantáziámat. Arra lenék kíváncsi hogy ezt mi okozza, lehet-e egy súlyosabb betegség előjele vagy tünete, és forduljak-e vele orvoshoz vagy ne foglalkozzak vele?
2014. febr. 7. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Reflux, a gyomortartalom kissé visszafolyt a nyelőcsőbe.
2014. febr. 7. 21:22
 2/4 A kérdező kommentje:
És ezzel mit tudok tenni? Mint mondtam nem gyakran fordul elő és korábban még soha, de még így is lehetnek következményei? Könnyen felidegesítem magam és elég stresszes vagyok, elképzelhető hogy ez is közrejátszik? Mit tehetek ellene?
2014. febr. 7. 21:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Tényleg reflux és a stressz is kiválthatja. Savlekötőt kéne szedned, akár Quamatel minit(azt lehet rp. nélkül is kapni),de ha lemész a háziorvosodhoz Ő ír neked ennél,olcsóbban is gyógyszert. Igyál Salvus vizet mellé. Egyet ne csinálj: Rennie-t NE SZEDJ! A Rennie lebontja a savat,amit a szervezet hiányként észlel és ennek hatására még több savat kezd el termelni.
2014. febr. 7. 21:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. febr. 8. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!