Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mire jó a sok víz ivászat?

Mire jó a sok víz ivászat?

Figyelt kérdés
miért ajánlatos naponta több liter vizet is meginni?

2014. jan. 28. 08:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Sperseus,úgy látom te nem igazán vagy tisztában az élettannal. Mit gondolsz az a víz amit megiszol hova kerül,ha nem szívódik fel a keringésbe? Egy (kis) része a belekben marad és a széklettel távozik,a zöme pedig a vérkeringésen keresztül jut a szervekhez. Ha túl sok folyadék kerül a keringésbe,akkor az nagyobb munkát hárít a szívre és a vesékre is. Ez tény. és nem a leszavazás miatt írom,de jó lenne,ha ezzel mindenki tisztában lenne!
2014. jan. 28. 12:42
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Amit megeszel vagy megiszol, minden felszívódik és bekerül a véráramba. Ha nem így lenne, képtelenek lennénk hízni, hiszen a felesleges energia feldolgozás nélkül tovább halad és kész, annyit eszünk, amennyit akarunk.

Azért mész 10 percenként pisilni, mert a sok víz fokozott működésre készteti a veséket és nem az a víz ért át rajtad, amit megittál. Naponta 180-200 liter folyadékot szűrnek meg a vesék, amit megiszol, ennek a töredéke.

2014. jan. 28. 12:47
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha a víz felszívás, visszaszívás nem történik meg a vastagbélben vagy előtte, azt fosásnak hívjuk.

Csak észre venné az ember, ha a 4 liter vizet kifosná.

Miután többnyire a sok folyadék fogyasztás nem fosást idéz elő, hanem pisilést, így nyilván felszívódik.

Logikusan.

Ha nem szívódna fel, akkor csak egy irányba távozhatna, arra pedig nem ment...

2014. jan. 28. 13:18
 14/30 anonim ***** válasza:
48%

nah igen, de én a napi 20 kilónkénti átlag 1literes szükségletrõl beszélek, mellesleg orvosok is ezt a mennyiséget ajánlják, azt nem tudom ti mi alapján dobálóztok a "túl sok" szókapcsolattal, de nyilván nem 10 liter elfogyasztásàról beszélek... aki meg azt állítja, hogy minden felszívódik amit elfogyaszt, az magyarázza már el, hogy lehet, hogy mégis kakilunk... az elfogyasztott élelmiszereknek csupàn a töredéke hasznosul, a többi bélsár formájában távozik a szervezetbõl... amihez víz is kell, különben nem jönne ki...

urulógusok azt ajánlják, igyál annyit, hogy a kakid épphogy ne legyen szilárd, különben elõbb utóbb mehetsz aranyér mûtétre...

No de magyarázhatok én itt a sok nõklapja olvasónak... bekajáltok mindent amit egyszer hallotok... és igen barátom, ha nem hiszed, próbáld ki, ha megiszol 10 litert, fosni fogsz.

2014. jan. 29. 09:26
 15/30 anonim ***** válasza:
Talán mert vannak olyan anyagok az ételekben, amiket nem tudunk megemészteni, ilyen pl. a cellulóz, kitin, és még özön anyag, ami a bélfalon nem tud felszívódni, ebből lesz a bélsár, de hasonlítsd össze a kaki energiatartalmát a bevitt ételével, egészséges embernél ez töredéke.
2014. jan. 29. 10:04
 16/30 anonim ***** válasza:
47%

persze persze, és akkor szerinted mégis hogyan lehetséges, hogy egy ektomorf testalkattal rendelkezõ ember esetében van az az ételmennyiség, amit elfogyasztva õ még fogy, de egy ugyan olyan magas ugyan annyit mozgó azonos súlyú endomorf még bõven hízik tõle... ha minden tápanyag egyformán felszívó

ha mindenki szervezetében, nem lennének ilyen alkati különbségek...

az a kijelentés pedig néhánnyal visszább, hogy egy felnõtt embernek 2.5liter kell

??? XD

tehát egy 60 kg osnak is és egy 150kg osnak is 2.5liter kell?

Basszus olyan rohadt buták vagytok, hogy az hihetetlen...

2014. jan. 29. 10:40
 17/30 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy a kakikban nincs egyáltalán víz, hanem azt, hogy ha megiszok 3 litert, amennyit az általad hivatkozott szükséglettel tehát kéne, nem fosni kezdek, hanem pisilni. Tehát felszívódott a nagyobb része. És igen, a felesleg nagy része is, mert a szervezet nem tud válogatni a vízből mennyit szív fel, hiszen PASSZÍV transzporttal közlekedik és ritkán lesz a bélfal olyan híg plazmakoncentrációjú, mint a víz. Tehát áramlik a hígabbtól a töményebb felé.

Ha többet iszol, mint kéne (ez nyilván egyénenként változik), akkor először pisilni fogsz. Sokat.

A felesleges víztől megnövekedett vérnyomás a vesékben összeszűkülő érhálózaton keresztül kipréseli az érfalon a felesleges vizet. Ez a vérnyomás érték nyilván változó lehet mindenkinél. Alacsony vérnyomáshoz szokott szervezetnél 8mint én) bizony pár liter is megnyomja a pisifaktort. (A magas vérnyomás egyik jele egyébként az állandó vizelés, normál folyadékfogyasztás mellett.)

Úgyhogy ha azt gondolod, hogy a feleslegesen megivott víz nem fog felszívódni a beledből csak annyi amennyi a szervezetednek kell, akkor nagyon tévedsz, mert felfog. A kaja az más tészta, mert azt emészteni is szükséges előtte, és sok makrotápanyag(pl fehérjék)aktív transzporttal közlekedik a sejtfalakon át, nem úgy, mint a víz. Nyilván az ételnek nem fog a jelentősebb hányada egyből felszívódni. De pl. a cukornak is a jelentős része bekerül a vérbe, mert szintén passzívan nyomul, míg a zsírral küzdeni kell. Ezért is hizlal igencsak a cukor, de ez nem lényeg.

A víz sem 100%-ban szívódik fel, értelem szerűen marad valamennyi a bélsárban (hiszen az emésztőnedvekben is van víz), de nem a teljes felesleg, annak csak egy töredéke távozik a kakival.

A 10 liter meg már más tészta, az annyira nem életszerű, hogy el tudom képzelni, hogy fosol is tőle.

De biztosan a nők lapjából szereztem a diplomámat.

2014. jan. 29. 10:47
 18/30 anonim ***** válasza:

Sperseus egyébként itt most csak vagdalkozol.

1. Senki nem mondta, hogy nincsenek alkati különbséget, sőt, pont ezt mondom, hogy nem kell mindenkinek ugyan annyit innia.

2. A tápanyagok felszívódása változó, nem mondtuk, hogy nem. Viszont itt vízről van szó, ami passzívan szívódik fel.

3. Hogy valaki mitől hízik, mitől nem, annak kevés köze van a vízhez, nyilván abból nem fog zsírt raktározni. És nem csak a tápanyag felszívódásán múlik, hogy hízol-e, hanem főleg az anyagcserén és a hormonháztartáson, illetve a kor és a nem is számít meg egy rakás más dolog. Szóval ez meg sehogy nem illik ide.

2014. jan. 29. 10:59
 19/30 anonim ***** válasza:

nem is ezzel vitstkozok, én a túlzott vízfogyasztást kijelentö mondatokat nem fogadom el.

Persze tény, hogy ameddig normál memnyiségrõl beszélünk, addig a nagyrésze felszívódik, és pisi lesz...

node itt nem a normális mennyiségrõl beszélek, hanem a "sok" ról, ami nem fog a végtelenségig felszívódni, nem fogja a vérnyomást sem a végtelenségig emelni, hanem egyszerûen átfolyik, és fosik az ember egy nagyot...

arról, hogy mennyi folyadékra van szükségünk, tény, vannak kétes eredetû írások neten, arról, hogy csak akkor igyunk, mikor szomjasak vagyunk, ezzel ellentètben életem fojamán minden orvosom, sportorvosom, edzõm(Judo, kajak) mind azt javasolták, hogy minden 10 kg-omra jusson 0.4-0.5liter naponta... és tökéletesen el is vagyok... azok akik isznak és szinte egybõl szaladnap pisilni, azoknál ez az esetek többségében só fogyasztással orvosolható...

Tény, hogy a hírtelen "sok" víz okozhat vízmérgezést, a sportolók pontosan ezért fogyasztanak izotóniás italokat, és én is ezért ismètelem újra a só fogyasztás fontosságát...

kedves hatvan akárhány% te meg az egyik mondatodban azt állítod, hogy minden amit megeszünk felszívódik, a következõben meg már leírod, hogy vannak anyagok amik nem tudnak felszívódni... remélem legalább te kiigazodsz a gondolataidon...

Ez a diploma kérdés meg... így anonímva gyk mögé bújva én meg rakéta tudós vagyok...

2014. jan. 29. 11:24
 20/30 anonim ***** válasza:
amirõl azt állítod, senki nem mondta, 69% pont azokat mondta...
2014. jan. 29. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!