Mire jó a sok víz ivászat?
pl a veséd a nap 24 órájában tisztítja a véredet, ha kevés a folyadék sûrûbb a véred, több mocsok lerakódhat és nagyobb esélyed lesz vesekõre.
vagy ha sûrûbb a véred, nehezebb dolga van a szívednek és erõsebben kell vernie, lassabb az anyagcseréd stb stb stb
A szervezetünk kb 60-70%-a víz, ebből épülnek fel a sejtjeink, víz nélkül nincs élet stb. És amit korábban írtak, besűrűsödik a vér, lassul az anyagcsere, elszaporodnak a méreganyagok stb stb beláthatatlan következményei vannak, ha valaki kevés vizet iszik.
testsúlykilogrammonként fél liter vizet kellene inni naponta
azaz példán keresztül:
10kg-os gyereknek fél liter
20kg-osnak 1,5 liter
.
.
60kg-osnak 3 liter
80kg-osnak 4 liter
stb
Folyadék kell, nem feltétlenül csak víz. Ha valaki sok levest, gyümölcsöt eszik, az is folyadék.
Teát inni is folyadék...
A lényeg, hogy a szervezetnek szüksége van arra, hogy ne száradjon ki, az emésztéshez is kell folyadék.
A víz persze tökéletes, de nem azt jelenti, hogy más ne számítana.
Ez ember függő. Én max 1,5-et tudok meginni, főleg ilyenkor télen.
Ha ennél többet iszok, akkor 10 percenként pisilek. Kipróbáltam.
De nehogy már ez a normális. Oké, méregtelenítés/vesetisztítás alatt rendben, de nem szeretnék konstans egész évben 10 percenként pisilni, mert teljesen le vagyok korlátozva tőle. A szomszéd utcába sem tudnék eljutni, mert szétreped a hólyagom.
A szervezetem nyilván így jelzi, hogy a fenének iszok annyit. Nem hiszem, hogy jó lenne állandóan ennyire dolgoztatni a vesémet.
A nyári meleg, menstruáció, véradás, terhesség az más tészta...
De egyébként a szavannai emberek is életben maradnak valahogy. Nem hiszem, hogy passióból isszák a vizet (ami nincs), mert az európai egészségügyi ajánlások azt mondják.
Egyéni igényeken múlik, meg mennyi sót fogyasztasz, mennyit mozogsz, milyen a testhőd, milyen korban vagy stb... nem lehet skatulyába zárni az embereket.
Akinek nem igénye, annak elég ha időnként csinál egy ilyen kúrát pár napig és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!