Növényi fehérje: hüvelyes zöldség+gabona kombó, spirulina alga, szója( tofu nagyon finom). Fehérje pótlására még tejtermék.
Időközönként érdemes b12-t szedni és vasat.
Rántott sajt helyett tofu, tészta, rizs, rántott, sült zöldség.
2014. jan. 15. 22:24
2/11 A kérdező kommentje:
Remek, köszönöm szépen! :)
2014. jan. 15. 22:32
3/11 anonim válasza:
A fehérjebevitelre kell ügyelned. A halat azért én nem mellőzném a helyedben. A tejtermékekből is lehet többféle ételt készíteni /pld. túróból fasírtot/. Sült, rakott zöldségeket is tudsz magadnak készíteni. Feltétnek ehetsz húsmentes zöldségből készült fasírtot, tócsnit, krumplilángost, tojást. A sajtból tehetsz a főzelékre sajt csipszet /pirított sajt/.
2014. jan. 15. 23:03
4/11 anonim válasza:
A tesóm 15 éve vegetáriánus (hús, hal, tojás, minden nélkül). Tejtermékeket viszont eszik, ha bírod őket, egyél te is! Ezen kívül állítólag a bab és a barna rizs nagyjából életben tudna tartani egy embert bármeddig, ebben a kettőben együtt minden van. Én azt javaslom, hogy vegyél szakácskönyvet a krisnásoktól (ha találkozol ilyen gyűjtögetős krisnással, nála tudsz venni, vagy megmondja, hogy kitől kaphatsz), nekik baromi nagy gyakorlatuk van ebben, és a kajáik egész finomak. Tudsz keresni a neten is vega kajákat. És évente egy teljes vérkép, hogy tudd, hogy tudsz-e pótolni mindent vagy sem.
2014. jan. 16. 11:55
5/11 anonim válasza:
Egyébként ilyen vega dolgok közül a bab, a túró tartalmaz sok fehérjét, amik így azonnal eszembe jutnak - standard tejtermékből (pl. tej) ne akarj fehérjét bevinni, mert alapvetően tévesen hiszik jó fehérjepótlónak, meglepően kicsi a fehérjetartalma.
2014. jan. 16. 11:56
6/11 A kérdező kommentje:
Remek, köszönöm szépen!
Egyébként szedek Actival Extra-t, az azért sokat segít, ugye? :)
Mindemellett persze nagyon változatosan eszem. Pl. a szendvicsembe kőrözöttet, sajtot teszek. Ezek tejtermékek ugye, úgyhogy elvagyok velük. A sajtot kifejezetten szeretem.
Holnap például rántott gombát fogok enni zöldséges rizzsel :)
Amúgy a halat nem szeretem sajnos :( Nagyon igyekszem majd megszeretni, de egyelőre még a szagát sem bírom...
2014. jan. 16. 17:56
7/11 anonim válasza:
16 évesen még fejlődik azért a szervezet, nem támogatnám a döntésed - de persze a te tested, a te döntésed, ez meg csak az én véleményem...
Az ember mindenevő, tehát állati fehérjére is szükség van. Ha nem akarsz húst enni, más (művi) úton kell azt pótolnod: pl fehérje-porok stb... biztos finomabb, mint egy jól (egészségesen!) elkészített húsos étel... :D
2014. jan. 31. 11:53
8/11 anonim válasza:
Actival extra akkor lehet jó, ha napi több szemet eszel, kevés benne a cucc ugyanis (mint minden ismert gyógyszertári vitaminkészítményben)
2014. jan. 31. 11:55
9/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm :)
2014. jan. 31. 18:34
10/11 anonim válasza:
Ha fogsz halat enni,akkor mar nem leszel vegetarianus..ugyanolyan eloleny.a hangsuly nem a "nem eszek hust"-on van,hanem h nem eszel allatot.ha csak hust nem ennenk akkor pl majat is ennenk.de ez baromsag.Lehet teljesen hus nelkul elni,hidd el,tapasztalat es makk egeszseges vagyok,pedig tinikent lettem az.Nem nagy cucc az egesz,konnyen megszokod,de rengeteg elonye van az egesznek,barki barmit mond,magamon erzem/latom.Igazabol jobban odafigyelni csak akkor kell ha vegan vagy tehat semmi allatit nem fogyasztasz.Sem tejet sem tojast es sokan mezet sem.De meg ez is konnyen kivitelezheto.Tulajdonkeppen a legnehezebb az az,h vendegsegben beled fognak kotni meg leorditanak.de azokat meg le kell sz arni :D szoval sok sikert mindenhez!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!