Véradás előtt kell/szabad enni? Meg mire figyeljek, mit vigyek magammal?
Mindig is akartam vért adni, de úgy valahogy kiment a fejemből, pedig ha ennyivel tudok segíteni, akkor miért ne... ki is néztem, holnap pont lesz.
Előtte lehet enni? Inni kell sokat előtte ugye? Általában van sorbanállás az ilyen helyeken? Utána még mindig adnak kaját? régebben egyszer voltam, akkor még kicsi voltam ahhoz, hogy vért adjak, de láttam, hogy aki végzett, az kapott húst, meg sört, mert elvileg az jót tesz. Szokott még ilyen lenni, vagy vigyek magammal kaját utána?
Miért lenne már gáz, hogy máshol adod, a lényeg, hogy adsz.
Enni mindenképp egyél előtte, azt nem lehet, hanem kell, különben nem adhatsz, így is lehet, hogy valamiért nem adhatsz, de ezzel ne foglakoz, majd ott kiderül. Ha véradóközpontban adsz vért akkor nem nagyon kell várni, kicsi rá az esély, viszont ha viszont ha máshol adsz, ott valószínűleg kell. Fél literes ásványvizet, és egy müzlit kapsz, kaját nem adnak, esetleg ha kirendelt helyen vannak. viszont 500Ft-os ételutalványt kapsz, meg esetleg mást is, megint csak függ, hogy hol laksz és hol adod.
Másik, hogy készülj, hogy utána már nem terhelheted magad, még magasra állást is kerülni kell, de az orvos mindenről tájékoztat.
Annyit elfejtettem, hogy iratok legyenek nálad, személyi, lakcím kártya, taj kártya. De gondolom amugyis vitted volna.
Aztán bátorság, nem félni és sok siket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!