Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Repülövel ki utazot már? Most...

Bödör Ferenc kérdése:

Repülövel ki utazot már? Most akkaok valahova utazni, mikre figyeljek-miket vihetek magammal-a jegy árán felül milyen dolgokért kell még fizetni? (illeték, biztositások. Stb. )

Figyelt kérdés
2010. dec. 10. 23:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Utaztam mar parszor, jo dolog, de az elso a legemlekezetesebb, a tobbi mar nem olyan nagy szam. A plusz koltsegek attol fuggnek, hogy fapadossal vagy malevvel mesz. Nem lehet semmilyen folyadekot felvinni, peldaul sajtot sem, mert az mar annak minosul. Komolyan merik a kezi taskat. Nem lehet nalad szuro, vago eszkoz. Hiertelen ennyi.
2010. dec. 11. 00:03
 2/9 anonim válasza:
100%
Vigyél rágót! Nehogy úgy járj, mint én! Leszállás után egész nap nem hallottam a bal fülemre, úgy bedugult. :(
2010. dec. 11. 00:30
 3/9 anonim válasza:
Én fülcseppet is mindig viszek mert nekem nagyon tud fájni repülés után a fülem.
2010. dec. 11. 00:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha te fogod vezetni a repülőt, akkor mindenképp beszélj hozzáértővel, ne itt kérj tanácsot.

Ha csak utas leszel, akkor készülj fel rá, hogy a reptéri árak nem túl barátiak. Egyébként meg tényleg a leszállás a leghúzósabb (a lezuhanás valószinúleg rosszabb, de olyat szerencsére még nem próbáltam). A füled fog fájni tőle. Legjobb ha rágózol vagy cukorkát szopogatsz közben (de intenzív szájmozgással. Én mindkettőt utálom, ezért imitálni szoktam a rágózást.

2010. dec. 11. 00:42
 5/9 anonim ***** válasza:

A jegy árában benne van az illeték és biztosítás a repülés idejére. Vagy is amikor leadtad a poggyászod és mielött felvetted ha ezek között történik vele akkor a repülötársaság megtéríti a károdat.

ha külföldre utazol még ha eus országba is érdemes biztosítást kötnöd, ezt úgy hívják utasbiztosítás.

vihetsz magaddal egy 20-23 kilós poggyászt. (habár a fapadosokban nem mindig) és egy max 10 kilós kézipoggyászt. a nagyot a check-in-nél le kell adnod. ebbe nem érdemes elektromos dolgot tenni mert kilopják.

a kézibe vihetsz elektromosat, pl laptop, de nem vihetsz folyadékot. ha gyógyszert szedsz arról orvosi igazolás kell. nem vihetsz egyik országból a másikba növényi vagy állati eredetü élemiszert házit. vagyi is konzervet vihetsz, de friss árut tuti nem. csokiért sem szolnak.

2010. dec. 11. 08:08
 6/9 anonim ***** válasza:
de ez tök izgi, most komolyan kell orvosi igazolás minden egyes gyógyszerről? vagy hogy van ez? a sima háziorvos magyarul ad egy igazolást, hogy ezt és azt szedem? huhh jó h megtudom, erre soha nem is gondoltam, pedig vittem már párat magammal sokszor
2010. dec. 11. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha nem fapadossal utazol, kapsz kaját, piát a gépen. Némelyiken a röviditalért fizetni kell. A csomagolásnál nagyon figyelj a súlyra, mert a túlsúlyért kemény pénzeket kell fizetni.Hová utazol? Mennyi idős vagy? Dohányzol?
2010. dec. 11. 10:32
 8/9 anonim ***** válasza:
De azért ne utazz full éhesen. Életem legnagyobb csalódása volt, amikor először repültem és arra számítottam, hogy ott majd jól kajálok egyet. Aztán kihozták az ételt, azt hittem, előétel, megettem és vártam a többit. De sajnos kiderült, hogy az volt az egész. még szerencse, hogy nem sok-sok órás utazás volt :D
2010. dec. 11. 10:58
 9/9 anonim válasza:
en rengeteget utazatam nem engedik a vamon hogy vigyel at etelt italt akk eles dolgokat femtargyakaat s iesmiet dezodort se nagyon vigye tolem elvettek a multkor
2011. jan. 3. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!