Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kórosan elhízott vagyok, de...

Kórosan elhízott vagyok, de nem zavar. Valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

16 éves srác vagyok és 170 kg. A BMI értékem 58,82. Mindig, mindig elhízott voltam, már elsős koromban is. Sohasem sportoltam semmit. Az utóbbi időben (az elmúlt 1-1,5 évben) kialakult nálam egy erőteljes kajafüggőség, ami szinte csillapíthatatlan éhséggel jár. Eddig, az egészségtelen életmódom ellenére sem jelentkezett semmi általános tünete az elhízásnak.

A családban sokan kövérek, kövér a bátyám, a nagyapám, és még sokan a környezetemben. De senkinek nincs egészségügyi gondja, problémája. Nekem sincs. Makk egészséges vagyok, az egyetlen gondom az, hogy közel 100 kiló háj van rajtam. (amúgy én vagyok a legnehezebb a családban). A borzasztóan nagy súlyom eddig "csak" a mozgásban korlátozott, pl. nem tudok futni, járni is elég nehéz és nagyon fárasztó (hamar kitikkadok), és egyenesen gyűlölöm a tesiórákat.

Nem azért jöttem, hogy diétázzak. Nem akarok sportolni, vagy más módon lefogyni. Tudom, hogy lekéne, tisztában vagyok azzal, hogy a jövőben milyen problémáim lehetnek, mégsem akarok. Nem érzem szükségét. Arra vagyok kíváncsi, hogy van-e bárki más itt aki így érez? Kétlem, hogy van aki ennyi idősen ilyen kövér lenne/lett volna, de azért kíváncsi vagyok.

2013. dec. 29. 14:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Vöröshús-evők vs. vegák

A prágai Károly egyetemen nagyon egyszerű logika alapján végeztek kísérletet, férfiaktól vöröshús-fogyasztásos és vega szakaszban vettek folyamatosan szagmintát, és ezt 30 nővel értékeltették ki. A végeredmény szerint a vega szagmintákat vonzóbbnak és kellemesebbnek ítélték a hölgyek.

Az eredmény hátterében az állhat, hogy a vörös húsban jelen lévő aminosavak maradványai eljutnak a belekbe, ahonnan enzimes bontáson keresztül kikerülnek az izzadságba, és találkoznak a baktériumokkal. A húsokat ráadásul nagyobb munka megemészteni, ami fokozott izzadáshoz is vezethet - tudhatjuk meg E. Adam Kalleltől, a carlsbadi Victrix gyógyszerkémiai konzulensétől.

Hatása - emésztéstől, életkortól függően - pár órától két hétig változhat. Utóbbi már egy állandósult befolyást jelent, hiszen egy húst rendszeresen fogyasztó egyén nem feltétlenül havonta egyszer eszik húst.

2014. máj. 21. 08:42
 22/24 anonim válasza:
küldesz magadról képet pls :)
2014. okt. 22. 16:50
 23/24 anonim ***** válasza:
Most hány kilónál jársz?
2019. márc. 23. 09:12
 24/24 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Csak kis helyzetjelentést jöttem adni. Különböző okokból végül komoly életmódváltoztatásba fogtam és 210 kilóról sikerült 118 kilóra fogynom. Még tervezek fogyni ebből is legalább 30 kilót. Sok szerencsét mindenkinek aki fogyni szeretne és azoknak is akik nem :)
2019. máj. 4. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!