Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a helyes testtartás ülő...

Mi a helyes testtartás ülő helyzetben?

Figyelt kérdés
Számomra diákként nagyon megterhelő ülni az íróasztalnál amikor tanulok. Utánakerestem mi a megfelelő testtartás ülő helyzetben de mindenhol csak arról írnak hogy hogyan üljenek azok akik számítógépes munkát végeznek. DE én arra lennék kíváncsi hogy hogy űljek amikor órák hosszáig rá kell hajolni egy könyvre. ugyanis bármennyire is szeretnék ilyenkor nem tudok hátraülni és kitámasztani a derekam és a lapockám alsó részét... Az iskolában agyon nyúznak minket a sok tanulnivalóval ami rengeteg időt vesz igénybe azzal hogy az íróasztalnál kell ünöm borzalmasan fájó háttal. :S Mit lehetne tenni?

2013. nov. 24. 21:51
 1/3 anonim válasza:
2013. nov. 24. 21:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a cikk! Pont ezt akartam írni, hogy nagyon fontos a megfelelő magasságú szék. Iskolában ugyanakkora széke van a 120 cm-es elsősnek és a 185 cm magas hetedikesnek és ez szörnyű! Otthon tanulhatsz fekve is, vagy vásárolhatsz térdeplő "széket", amikor van egy kis "nyereg" és elöl hely a térdednek és akkor egészen más izmok vannak terhelve. Illetve kapható óriási gumilabda is, amin kényelmes lehet az ülés.

és lehet, hogy a sok sport is megizmosítaná az embert.

2013. nov. 25. 01:01
 3/3 A kérdező kommentje:
igen tényleg hasznos.:) mostmár igyekszem megfelelően ülni és sportolok rendszeresen. edzésen volt múltkor a terembe egy gumilabda és ahogy ültem rajta olyan jó érzés volt meg se terhelte a hátam mivel nincs nagy taszítóerő. szóval majd egyszer a jövőben egy olyanba beruháznék. :D
2013. dec. 5. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!