Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit csináljak a testtartásomma...

Mit csináljak a testtartásommal? (Kép lent)

Figyelt kérdés

Próbálok figyelni a helyes testtartásra, de sajnos néha óhatatlanul nem figyelek oda, és ilyen alakot vesz fel a testem. :(

Mitől lehet ez, és mit ajánlotok mit tegyek, hogy ez ne így legyen? Van rajtam súlyfölösleg is rendesen, lehet, hogy az is közrejátszhat.

Köszi a segítségeket!

[link]

2013. jún. 19. 00:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az úszás segítene. :)

Amúgy ha egy kicsit leadnál, bomba alakod lenne.

Nem tudom, hogy mennyi alkoholos italt fogyasztasz, de talán arra tudnál a legjobban figyelni, azt lecsökkenteni. Ha hozzá még mozogsz is, akkor könnyen fog menni.

2013. jún. 19. 00:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy kicsit fogy le és sportolj. Az úszás nagyon, de erősíthetsz is, lehet gyengéd a hátizmaid és a hasad.
2013. jún. 19. 00:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a súlyfölösleg közrejátszik. Szerintem csak hanyag testtartás, vagy az is lehet, hogy gerincferdülésed van. Én elmennék megnézetném orvossal. Ha nincs gerincferdülés választanék olyan sportot vagy mozgásformát, ami javítja a testtartást. Erre a Pilates szuper és férfiak is végzik.
2013. jún. 19. 00:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Úszás jó, az én tartásomon (mondjuk alapból nem volt vészes) rengeteget javított a lovaglás, már páran megjegyezték hogy hogy tudok ilyen egyenes lenni.

Súlyfelesleg szerintem nem játszik közre, de tény hogy nem egészséges.

2013. jún. 19. 01:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem azért írtam a súlyfelesleget, mert közrejátszik, de pár kilót ledobása nagyban javítana az összképen.
2013. jún. 19. 02:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon jó tanácsokat adott mindenki előttem, valóban jó az úszás is, lovaglás is, pilátesz is..

Sok oka lehet annak hogy valaki nem jól tartja magát, nem csak a rossz beidegződések, de a rossz járásnak is lehet ilyen következménye.

Dél-Pesten van egy Lábcentrum nevű hely, érdemes lenne elmenned ha pesti vagy, ugyanis ott ki tudják deríteni hogy a mozgásod vagy járásod összefüggésben van e a rossz tartással, talpbetétet is készítenek ha kell, de ez persze nem elég, kell valami mozgásforma is mellé mindenképpen.

Van gerinctorna, a jóga sok fajtája kimondottan gerincre is jó és az egész testet segíti, ezen kívül: csikung és tajcsi is jó hatású a tartásra.

Nem hiszem hogy valami bajod lenne, tehát nem feltétlenül kell elmenned orvoshoz vagy szakártőhöz, szerintem kezdj el sportolni ezek közül - ami szimpatikus, akár többet is, hetente min 3-szor és ha van javulás akkor folytasd, ha nincs akkor érdemes mást kipróbálni vagy orvoshoz elmenni.

2013. jún. 19. 02:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem a balett segített, mindenki megdicsérte a tartásom még évek múltán is, hogy abbahagytam :D

Egyébként egy csontkovács kezelés is nagyon hasznos (nekem az oldalferdeséget egyenesítette ki egy óra alatt) utána már csak erősíteni kell a hátizmokat, hogy úgy is maradjon.

2013. júl. 25. 10:55
 8/8 anonim válasza:
hirtelen nőttem, 178cm vagyok, 65 kg ugyan ilyen a testtartásom amikor nem figyelek oda, nincs gerinc ferdülésem, izmps vagyok mindenap sportolok, nem fogyasztok jelentős mennyiségű alkoholt,hátizom erősítés jóttene neki.
2013. aug. 8. 00:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!