Mit csináljak a testtartásommal? (Kép lent)
Próbálok figyelni a helyes testtartásra, de sajnos néha óhatatlanul nem figyelek oda, és ilyen alakot vesz fel a testem. :(
Mitől lehet ez, és mit ajánlotok mit tegyek, hogy ez ne így legyen? Van rajtam súlyfölösleg is rendesen, lehet, hogy az is közrejátszhat.
Köszi a segítségeket!
Szerintem az úszás segítene. :)
Amúgy ha egy kicsit leadnál, bomba alakod lenne.
Nem tudom, hogy mennyi alkoholos italt fogyasztasz, de talán arra tudnál a legjobban figyelni, azt lecsökkenteni. Ha hozzá még mozogsz is, akkor könnyen fog menni.
Úszás jó, az én tartásomon (mondjuk alapból nem volt vészes) rengeteget javított a lovaglás, már páran megjegyezték hogy hogy tudok ilyen egyenes lenni.
Súlyfelesleg szerintem nem játszik közre, de tény hogy nem egészséges.
Nagyon jó tanácsokat adott mindenki előttem, valóban jó az úszás is, lovaglás is, pilátesz is..
Sok oka lehet annak hogy valaki nem jól tartja magát, nem csak a rossz beidegződések, de a rossz járásnak is lehet ilyen következménye.
Dél-Pesten van egy Lábcentrum nevű hely, érdemes lenne elmenned ha pesti vagy, ugyanis ott ki tudják deríteni hogy a mozgásod vagy járásod összefüggésben van e a rossz tartással, talpbetétet is készítenek ha kell, de ez persze nem elég, kell valami mozgásforma is mellé mindenképpen.
Van gerinctorna, a jóga sok fajtája kimondottan gerincre is jó és az egész testet segíti, ezen kívül: csikung és tajcsi is jó hatású a tartásra.
Nem hiszem hogy valami bajod lenne, tehát nem feltétlenül kell elmenned orvoshoz vagy szakártőhöz, szerintem kezdj el sportolni ezek közül - ami szimpatikus, akár többet is, hetente min 3-szor és ha van javulás akkor folytasd, ha nincs akkor érdemes mást kipróbálni vagy orvoshoz elmenni.
Nekem a balett segített, mindenki megdicsérte a tartásom még évek múltán is, hogy abbahagytam :D
Egyébként egy csontkovács kezelés is nagyon hasznos (nekem az oldalferdeséget egyenesítette ki egy óra alatt) utána már csak erősíteni kell a hátizmokat, hogy úgy is maradjon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!