Mi a helyes testtartás vágtában?
Eddig kétféle módon vágtáztam: futószáron voltizshevederrel (2x) és futószáron nyeregben (kb. 4x). Mindkettőnél kapaszkodtam, de az egyik kezemmel már el tudtam engedni a voltizshevedernél a kapaszkodót, a nyeregnél a nyeregkápát, 2 kézzel viszont még nem mertem elengedni.
Nos, abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mi a helyes testtartás vágta közben! :)
Beugratni engem úgy tanítottak hogy a belső csizma a hevedernél, a külső hátrébb. Ez helyes így? :)
Köszi előre is!:)
Vágtában hátravitt vállakkal, kihúzott derékkal kell ülni és követni végig a ló mozgását. Mindezek mellett a kezeknek egymás mellett kell elhelyezkednie , felállított öklökkel.Ezen túlmenően , szorítani kell a térdel és a combbal.
Beugratásnál a belső csizma a hevederen , külső heveder mögött, és rátolni derékkal , hogy beemelődjön .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!