Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alkoholista vagyok, mit tegyek?

Alkoholista vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy kicsit hosszú lesz ez a rész, de kérlek olvassátok végig. 21 éves lány vagyok, és alkoholista. Ezt néhány hónapja már "sejtem", de eddig igazából nem zavart. Most nyáron viszont konkrétan bevallottam magamnak, hogy problémám van, és szeretnék is változtatni, de tudom, hogy önerőből ez nem menne. Egyenlőre még szerintem nagyon kezdeti stádiumban vagyok; rövidet évek óta nem iszom, sör bor pezsgő, max ha épp el vagyok eresztve koktél, de az évi 2 alkalom kb :) berúgni nem szoktam, van egy pont, hogy érzem, hogy be fogok rúgni, és abba hagyom, akár a teli pohár piát is ott hagyom, nem akarok másnapos lenni. Viszont keresem az alkalmakat, hogy ihassak, csak ezen jár az agyam sokszor, fizikai tüneteim viszont SZERINTEM még nincsenek... ha egyedül vagyok, egyedül is iszom,1 üveg bor kb az a mennyiség, hogy különösebben részeg nem leszek, másnapos se, pont elég. Frusztrál, ha mondjuk csak 1-2 valamit tudok meginni, érzem, hogy kellene még több, ilyenkor mondom is a társaságnak amolyan lazán, hogy na igyunk meg még 1-2 valamit... hordom az álarcot, de belül néha szétszed, hogy tudom, hogy nagy a baj .. nem tudom meddig bírnám zsinórban pia nélkül, most nyáron 1 napokat hagytam ki néha... szeretnék beszélni erről valakivel, aki nem ismer, és nem ítél el ... a probléma az, hogy a jelenleg tanult szakmám kapcsán pont ilyen körökben mozgok, pont magamhoz hasonló emberekkel kéne foglalkoznom, így a lakhelyemen és annak környékén nem merek segítségért fordulni, mert tutibiztos, hogy minden folyosón ismerősbe botlanék... segítsetek, mi a teendő?? első körben négyszemközt beszélnék valakivel, azt hiszem előtte nem mernék csoportba menni!

2013. aug. 24. 03:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet hogy félreértettem az alap kérdésedet, ha így lenne, bocsánatot kérek.

Én sem hiszem hogy csak a felsőbb erőkhöz való imádkozás önmagában segít, és valóban nagy baj lenne ha mindenki így gondolkodna, igazad van.

Én sem gondolom így, én csak azt fejtegettem, hogy van olyan mély probléma is (szerintem), amihez még mi magunk is kevesek vagyunk.Münchausen módjára nem tudjuk sokszor magunkat kihúzni a bajból, de sokszor más ember sem. Ilyen esetekre írtam, hogy (szerintem) kell az Isten ereje.

Nem is szeretnék vitába bonyolódni senkivel, sehol, főleg nem itt a neten, ahol anonim módon sokan kiélik agressziójukat, cinikusan vagdalkoznak, kerülöm az ilyeneket. Én tényleg szerettem volna építő, talán hasznos sorokat írni, ha Neked ez nem jön be, megértem azt is. Sok sikert kívánok mindenképpen a győzelmedhez a pia felett.

Egyébként hasonlóak vagyunk abban, hogy én sem szerettem soha berúgni, pont előtte mindig megálltam, csak szerettem volna állandóan fenntartani egy bizonyos kissé spicces állapotot. Aztán sokára ráéreztem, hogy büntetlenül ez nem megy, a szervezet, a Család, s főleg a saját lelkem bizony be fogja nyújtani a számlát idővel.

No még egyszer bocs, ha félreértettem valamit, szép hétvégét!

2013. aug. 24. 17:13
 12/23 A kérdező kommentje:
Viszont szép hétvégét kívánunk, és köszönöm, hogy írtál :)
2013. aug. 24. 17:17
 13/23 A kérdező kommentje:
*kívánok :D
2013. aug. 24. 17:17
 14/23 anonim ***** válasza:
72%

Ez valóban jó ötlet,de arra is oda kell figyelned,h.amikor társaságban vagy ne igyál.Az jó "jel",h egy ponton meg tudsz állni és nem iszod hullára magad. Én attól félek,h ez a pont egyre csak tolódni fog, egyre többet bírsz,ezáltal egyre többet iszol. Ha egyedül vagy kösd le magad,ha pedig társaságban, tervezz meg előre egy mennyiséget ás annál többet ne igyál.

Ha mégis úgy döntesz,h külső segítséget kérsz,szívből ajánlom Dr. Gaál Ágnes-t. Ő a Honvéd Kh. pszichiátriáján dolgozik. Nagyon "emberi",jó szakember. Van magánrendelője is,de szerintem a Honvédban is el lehet érni.

2013. aug. 24. 17:45
 15/23 Mr. Cuba válasza:

Kedves Kérdező!

Én is szinte teljesen ebben a cipőben járok. A "klaszikus" értelemben nem vagyok iszákos, de a sovárgás már nálam is fenn áll. Képes vagyok egyedül is inni, de ilyenkor szigorúan kerülöm a másnaposságot.

Sajnos még nem tudtam leküzdeni a függőséget, de lenne néhány megjegyzésem.

Bár Te sem jutsz el a teljes lerészegedésig, mégis ez a mennyiség már hosszú távon káros lehet. (Az "egészséges" adag kb. napi 40 g tiszta alkohol, ami kb. 2 üveg sör)

Javaslom, hogy tudatosan tarts "száraz" napokat legalább heti 2-3 napot.

Emelett szedj olyan vitaminokat, amit ilyenkor ajánlanak(google)

Ilyen például a B vitaminok, melyek védenek az idegi károsodástól, és a C vitamin ami májvédő hatású.

Étkezz megfelelően és változatosan, igyál sok vizet (még piáláskor is!)

Időnként sportolj, vagy legalább szaunáz a méregtelenítés miatt.

Ha még valami eszembe jutt írok! Sok sikert kívánok!

30/F

2013. aug. 28. 12:06
 16/23 Mr. Cuba válasza:

Szia!

Pontosítok:

A C vitamin máj regeneráló hatású, a kávé viszont májvédő. Ezért napi egy minőségi kávé ajánlot.

2013. aug. 28. 12:13
 17/23 anonim ***** válasza:
3%

Lágerekbe kell zárni a söpredék alkoholistákat és jöhet a ...

Jah hogy a kérdés nem az mit kéne a fajtáddal csinálni? Ez esetben sok vonat van csak sikerül 1et találnod. Hmm kivonatozol az országból?

2013. aug. 29. 21:14
 18/23 A kérdező kommentje:
Most aztán nagyon megmondtad :-) Gondolom nem ez volt a célod, de igazából csak röhögést váltott ki belőlem a kommented :-) Okosabb lettél volna, ha csendben maradsz :-)
2013. aug. 30. 13:06
 19/23 anonim ***** válasza:
4%
Szimplán utálom az alkoholistákat, élősködő paraziták!
2013. aug. 30. 13:19
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Lehet utálni az alkeszeket, meg lágerbe zárni, mint anno a zsidókat, de lehet utálni a kábszereseket is, meg a cigányokat is, vagy a melegeket, a multikat, meg szinte mindenkit, mindent. Lehet.

DE ez nem visz előre senkit, csak emberi nívónkat lefelé viheti.

Aki ilyeneket ír, az önmagát minősíti ezzel.

Szerintem a megértés és szeretet egymás iránt sokkal jobban javítaná a dolgokat, akár az alkeszek problémáit is.

Ja én az az előző hülye vagyok, akinek olyan "vallási bogara van"...

Gondolom így már méltó leszek én is az utálatra, az előző és hasonló beírók részéről :)

Jó utálkozást nekik...

2013. aug. 30. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!