Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet valaki alkoholista?

Hogy lehet valaki alkoholista?

Figyelt kérdés
Ne nézzetek hülyének, de ezt valahogy nem értem... Én ha iszok (nagyon ritkán iszok alkoholt, max. havonta 1x), akkor általában kicsit túlzásba viszem, és szinte pár hétig rá sem tudok nézni semmilyen alkoholra... Valószínű csak én vagyok ilyen, de akkor sem értem, hogy lehet valaki alkoholista.

2013. máj. 26. 00:14
 1/2 anonim válasza:
Az alkoholra rászokás egy viszonylag lassú folyamat. Ha te havonta egyszer berugsz, attól nem valószínű, h alkesz leszel. Azután azért vagy tőle rosszul, mert a szervezeted nincs igazán hozzászokva, így undorodik tőle. De ha minden nap berugnál, kezdve reggel, ahogy az alkeszek, akkor egy idő után megszoknád, nem lennél rosszul tőle, sőt, kívánnád, és kész lenne az addikció. Hát így.
2013. máj. 26. 00:37
 2/2 anonim ***** válasza:
A probléma akkor kezdődik, ha bánatodban folyamatosan a pohárért nyúlsz. Valami rossz történik, hát ráhúzol az üvegre, mert "jobbat nem tudsz", majd az idő során ez rutinná válik, a szervezet hozzászokik az alkohol jelenlétéhez, így igényelni, hiányolni kezdi, ah nem kapja meg. Mindezt onnét tudom, mert a szüleim -mindketten- alkoholisták, így többet tapasztaltam ebből a történetből, mint akartam.
2013. máj. 26. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!