Elképzelhető hogy Asperger szindrómás vagy autista lennék?
Látom, az omnikompetens közhelyfelelősünk már megvan. Gondolom, amikor határozottan kijelentette, hogy nem vagy auti, felhőtlen boldogságában azt is felmérte, hogy egy ember életét teheti tönkre a felelőtlensége. Az autizmussal a legrosszabb amit tehetsz, hogy ignorálod.
De hogy válaszoljak is a kérdésre, ezt ennyi információból nem lehet eldönteni. Angolul elég nagy mennyiségű szakirodalom áll rendelkezésre, ásd bele magad, de kezdetnek a magyar wikipédia is megteszi. És ha már elég sokat tudsz az autizmusról ( és továbbra is érintettnek gondolod magad), akkor esetleg érdemes hivatalos diagnózist kérni.
Köszönöm 12.30-as mélyenszántó gondolataidat.
Felhőtlen boldogságomban? Ezt a boldogságot nem kívánom Neked, senkinek sem.
Kérdező, menj orvoshoz!
Elnézést, ha megtévesztettelek.
A felhőtlen boldogság irónia volt, nyilván nem ismerlek, ahogy senki más.
Viszont egyet tudok, a hasonló közhelyek pufogtatása miatt nem találtam rá több mint 25 évig az autizmusra, mert mi más lett volna hibás a szociális szerencsétlenkedéseimért, mint a galád környezet. És ezt az alapjaiban hibás tévképzetet a családom ültette belém, és én elfogadtam, hisz nincs annál egyszerűbb. Mindenki csak a tüneteket szerette volna kezelni, viszont a kiváltó ok felett átsiklottak.
Ez az az állapot, amelyen szisztematikusan felépített eljárásokkal igen is lehet javítani, elsőnek viszont elengedhetetlen az objektív önkép felállítása, ehhez pedig meg kell figyelnünk magunkat külső szemmel bizonyos társas helyzetekben, pl. érdemes hangfelvételt készíteni, és otthon kielemezni.
Az az orvos milyen orvos volt?
Miért lennél auti?
Én se nézek mások szemébe mindig mert zavarba jövök. Én is voltam kiközösített, de kit érdekel? Inkább antiszocc vagy, én is ilyen voltam. Bár nekem van pár haverom, és ez épp elég
Erről hozzáértő szakember tud érdemi véleményt mondani. Van néhány teszt, melyek a gyanúdat erősíthetik, vagy eloszlathatják.
Facebookon van egy kis csoportunk, ha gondolod csatlakozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!