Ezek a vérnyomás- illetve pulzusértékek jók? (részletesebben lent)
Suliorvosnál és háziorvosnál is mindig elég magas vérnyomás- és pulzusértékek szoktak kijönni. Szerintem ez csak a stressz és izgulás miatt van, éppen ezért az orvos azt mondta, hogy 3 héten át mérjem rendszeresen a vérnyomásom (heti 3x) és annak alapján lesz eldöntve, hogy kell-e vérnyomáscsökkentő. Számos egyéb vizsgálaton(hasi UH, szemészet, vérkép+vizelet, ABPM) is voltam már, azok nem utaltak semmi gondra.
Az elmúlt 3 hét mérésénél néztem átlagot is, amire ez jött ki: SYS: 119, DIA: 72, PULZUS: 72/min, PULZUSNYOMÁS: 47.
A szisztolénál a legkisebb érték 100, a legnagyobb 136 volt. A diasztolénál 62 volt a legkisebb, 92 a legnagyobb érték. Pulzusnál 52 a legkisebb, 89 a legnagyobb. Pulzusnyomásnál 27 a legkisebb, 64 a legnagyobb.
Szerintetek ezek az eredmények jók? Leginkább a legutóbbi(pulzusnyomás) miatt aggódok, mert az elvileg 40-50 között normális.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!