Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezek a vérnyomás- illetve...

Ezek a vérnyomás- illetve pulzusértékek jók? (részletesebben lent)

Figyelt kérdés

Suliorvosnál és háziorvosnál is mindig elég magas vérnyomás- és pulzusértékek szoktak kijönni. Szerintem ez csak a stressz és izgulás miatt van, éppen ezért az orvos azt mondta, hogy 3 héten át mérjem rendszeresen a vérnyomásom (heti 3x) és annak alapján lesz eldöntve, hogy kell-e vérnyomáscsökkentő. Számos egyéb vizsgálaton(hasi UH, szemészet, vérkép+vizelet, ABPM) is voltam már, azok nem utaltak semmi gondra.

Az elmúlt 3 hét mérésénél néztem átlagot is, amire ez jött ki: SYS: 119, DIA: 72, PULZUS: 72/min, PULZUSNYOMÁS: 47.

A szisztolénál a legkisebb érték 100, a legnagyobb 136 volt. A diasztolénál 62 volt a legkisebb, 92 a legnagyobb érték. Pulzusnál 52 a legkisebb, 89 a legnagyobb. Pulzusnyomásnál 27 a legkisebb, 64 a legnagyobb.

Szerintetek ezek az eredmények jók? Leginkább a legutóbbi(pulzusnyomás) miatt aggódok, mert az elvileg 40-50 között normális.

18/L

2013. júl. 6. 18:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én már túl vagyok a 24-órás vérnyomásmérésen, de nem segített egyértelműen eldönteni, hogy mi a baj. A suliban magasabb értékek voltak, viszont otthon pont jók voltak. Aztán az orvos nem tudott dönteni, hogy kell-e csökkentő vagy nem. Kaptam ilyen homeopátiás bogyót(Sedatif-et azt hiszem), szedtem is 2 hónapig, de sz@rt se ért.
2013. júl. 6. 20:25
 12/14 A kérdező kommentje:
9-es válaszolónak: Nekem is az a parám, hogy félnék normál vérnyomásra vérnyomáscsökkentőt szedni. Lehet, hogy a suliban elkelne(de most pont nincs is suli), de otthon ki tudja milyen hatása lenne. Az átlag 119/72-es vérnyomásomat fene tudja hova vinné le. Úgyhogy nehéz beszélgetés elé nézek az orvosommal...
2013. júl. 6. 20:29
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha a suliban magasabbak voltak az értékek valószínű az átlagtól stresszesebb vagy. Még ha ezt nem is érzed. Igyál citromfű teát. Próbálkozz valami gyógynövényalapú nyugtatóval.
2013. júl. 7. 01:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tényleg kipróbálok valami nyugtató hatású teát, hátha segít. Egy próbát mindenképp megér. Kössz a tippet. :)
2013. júl. 7. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!