Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezek a vérnyomás- illetve...

Ezek a vérnyomás- illetve pulzusértékek jók? (részletesebben lent)

Figyelt kérdés

Suliorvosnál és háziorvosnál is mindig elég magas vérnyomás- és pulzusértékek szoktak kijönni. Szerintem ez csak a stressz és izgulás miatt van, éppen ezért az orvos azt mondta, hogy 3 héten át mérjem rendszeresen a vérnyomásom (heti 3x) és annak alapján lesz eldöntve, hogy kell-e vérnyomáscsökkentő. Számos egyéb vizsgálaton(hasi UH, szemészet, vérkép+vizelet, ABPM) is voltam már, azok nem utaltak semmi gondra.

Az elmúlt 3 hét mérésénél néztem átlagot is, amire ez jött ki: SYS: 119, DIA: 72, PULZUS: 72/min, PULZUSNYOMÁS: 47.

A szisztolénál a legkisebb érték 100, a legnagyobb 136 volt. A diasztolénál 62 volt a legkisebb, 92 a legnagyobb érték. Pulzusnál 52 a legkisebb, 89 a legnagyobb. Pulzusnyomásnál 27 a legkisebb, 64 a legnagyobb.

Szerintetek ezek az eredmények jók? Leginkább a legutóbbi(pulzusnyomás) miatt aggódok, mert az elvileg 40-50 között normális.

18/L

2013. júl. 6. 18:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
nem heti 3x, hanem NAPI 3X! Bocsi, elírtam...
2013. júl. 6. 18:28
 2/14 anonim ***** válasza:

Ezek jó értékek. A pulzus nyomás attól is csökkenhet, ha keveset iszol.

Valószínűleg fehérköpeny hypertonia, csak stresszre megy fel. Nem kell kezelni,

Sportolj sokat, a keringés egyensúlyba kerül vele.

2013. júl. 6. 18:45
 3/14 A kérdező kommentje:

Hát jelenleg az orvos is a fehérköpeny hypertoniára gyanakodik...

Tényleg a kevés folyadéktól is lehet a rossz pulzusnyomás? És a folyadék a vérnyomást is befolyásolja? Mert kb. suli időben napi fél liter folyadékot ha ittam. De most, hogy kijött a nyár, van, hogy 3 litert is megiszok. Kíváncsian várom, hogy akkor majd az orvosnál hogy alakul a vérnyomásom. Mert ott eddig sajnos 160/100 és 90-es pulzusnál alacsonyabbat nem mértek, de magasabbat viszont igen. :( De akkoriban az érettségi miatt nagyon sokat stresszeltem, plusz szinte nem is ittam-ettem, de ez utóbbit az orvosnak se említettem. Szóval akkor lehet, hogy ezek miatt szökött az egekbe a vérnyomásom?

2013. júl. 6. 18:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Biztos a stressz rátett, mert folyamatosan izgultál, több stresszhormon termelődött, ami emeli a vérnyomást,mert szűkíti az ereket, a pulzust is emeli. Plusz mentél az orvoshoz, ez még egy lapáttal rátett, utána meg azért,hogy esetleg ismét menni kellett és mi lesz, ha megint magas.

A gondolataink nagyban befolyásolják a szervezetünk működését. Szerintem biztos ez van. Azért arra kíváncsi lennék mennyi lehetett az érettségi alatt, amikor feleltél ??

2013. júl. 6. 19:05
 5/14 A kérdező kommentje:

Hát igen, már a rendelő látványától is kivert a víz, na meg ha még a vérnyomásmérőt is megláttam, akkor már végem volt.

Szerencsére érettségi alatt nem lehetett sokkal magasabb, mint az orvosnál, mert különben tuti agyvérzést kaptam volna...

Most már csak az a kérdés, hogy az orvosnál mennyi lesz ezúttal. Mert ha megint magas lesz, akkor tuti ír fel vérnyomáscsökkentőt. :(

2013. júl. 6. 19:09
 6/14 anonim ***** válasza:
Valószínű a stressz. Viszont most a nagy melegben mindenkinek alacsonyabb a vérnyomása.
2013. júl. 6. 19:11
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha viszed az otthon mért értékeket és azok jók nem hiszem, hogy ír fel gyógyszert. Lehet többször el kellene járnod vérnyomást méretni, hogy szokd egy kicsit a közeget, a szituációt.

Nyugodtan megmondhatod neki, hogy már a rendelő ajtaja előtt feltuningoltad magad, ismered magad, Te ilyen vagy.

De ez a tudás éppen abban is segíthetne, hogy tudod, hogy otthon jókat mértek, amikor nem izgulsz. Akkor az orvosnál is lehetne nem izgulni, hisz nem műtétre mész, nem foghúzásra, nem vizsgázni stb. Saját magadat is megnyugtathatod, hogy voltál már ebben a szituációban, ismerős a helyzet, minden eredményed jó, tudod mi fog történni. Szóval akár meg is nyugodhatnál nem ? Mitől is félsz pontosan ?

2013. júl. 6. 19:33
 8/14 A kérdező kommentje:

Az utóbbi hónapokban volt szerencsém elégszer betévedni a rendelőbe. De nem hogy hozzászoktam volna, inkább egyre jobban megijedtem tőle.

Nem igazán tudnám megmondani, hogy mitől félek, szerintem semmi konkréttól, egyszerűen csak izgulós vagyok.

Nagyon rendes orvosom van, de ha a rendelőben ilyen 180/110-es vérnyomást mér, akkor félek tőle, hogy nem fogja érdekelni az otthoni jó eredményem...

2013. júl. 6. 19:57
 9/14 anonim ***** válasza:

Nyugi, ott van az ABP-nek a jó eredménye, a Te általad vezetett vérnyomás napló. Az orvosod meg pontosan tudja, ha ezekre ad vérnyomás csökkentőt "esni-kelni fogsz" meg állandóan alszol , mert olyan alacsony lesz a vérnyomásod.

Úgy gondolom, hogy azt fogja mondani, hogy még méregesd 2 hónapig többször és egy kontrollra menj vissza

2013. júl. 6. 20:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Fel kell tetetnie 24 órás vérnyomásmérőt. Nekem is volt, egyszer mért otthon magas értéket. Doki azt mondta, agyvérzést elég egyszer kapni. Szedtem is vagy 3 évig csökkentőt. Aztán rendeződött.
2013. júl. 6. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!