Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez a vérnyomás jó? Vagy...

Ez a vérnyomás jó? Vagy alacsony? És a pulzus?

Figyelt kérdés
18éves lány vagyok, ritkán szoktam vérnyomást mérni ... kávét ittam és kicsit feszültnek érzem magam tőle, idegesebbnek, mintha kicsit remegnék belül. Gondoltam 1et, megmértem a vérnyomásom, 100/78, a pulzus 92 amit én sokallok kicsit...egyébként sokat stresszelek..
2013. júl. 6. 11:15
 1/3 anonim ***** válasza:

a 100/78-as vérnyomás alacsony, érdemes lenne rendszeresen mérned, hogy megtudd, hogy ez csak egy egyszeri dolog volt vagy rendszeresen alacsony a vérnyomásod.

a 92-es pulzuson meg ne csodálkozz egy kávé után.. ha stresszelsz is, meg rosszul is vagy tőle, akkor szerintem hanyagold a koffeint

2013. júl. 6. 11:52
 2/3 anonim ***** válasza:

100/78-as vérnyomás teljesen jó, alacsonynak általában, akkor tekintjük, hogyha az 1. érték 90 és/vagy alatti, a 2. pedig 60 és/vagy alatti.

Alacsony vérnyomáshoz általában kicsivel magasabb pulzus is társul, plusz ha még kávétis ittál és stresszeltél, akkor ne csodálkozz a 92-es pulzuson.

Viszont abból, ha egyszer megméred a vérnyomásodat, nem tudsz hosszú távú következtetéseket levonni, mert a vérnyomás állandóan változik, pl. ha 10 perc múlva megméred lehet, hogy tök más eredményt kapsz. Ahhoz, hogy megtudd jó-e a vérnyomásod, pulzusod rendszeres mérések lennének szükségesek.

2013. júl. 6. 18:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 6. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!