Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sokszor elsötétülnek a lábujja...

Sokszor elsötétülnek a lábujjaim, a sötétkéktől a feketéig, mintha vértelen lenne, ez mitől van?

Figyelt kérdés

A múltkor rendkívül ideges voltam és egész fekete volt a bőrszíne a lábujjaimnak, lehet összefüggés?

A kezeimen nem tapasztaltam ezt.

2013. máj. 22. 18:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Szia!

(Megint az utolsó vagyok. :D)

Nem akarlak elkeseríteni, de biztos, hogy Raynaud-szindrómád van, ha kék, fehér és vörös a kezed/lábad!

Igen, ahogy bejött a hűvös, nálam is durva a helyzet. Nekem is erősen színeződnek a végtagjaim.

A háziorvost nem nagyon tudod kikerülni. Engem érsebészetre küldött, onnan pedig az immunológiára vezetett az út.

2013. máj. 27. 20:41
 22/33 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy nekem is gyerek korom óta jéghidegek a végtagjaim, de nekem sem volt akkor még színes. Kb. 1-2 éve kezdett színeződni. Van, hogy bemerevednek az ujjaim is, időnként sebek lesznek a kezemen és az ujjbegyeim is kemények lesznek, a bőr kifényesedik. Neked is csinál ilyet?
2013. máj. 27. 20:43
 23/33 A kérdező kommentje:

igen, kis mikrorepedés, vagy mi a manók, és nagyon fájnak, van vagy, hogy kis, fájdalmas, vizenyős hólyagocskák.

az egész bőr dehidratált, de mindegy mivel kenem , ha sűrűn jön elő ez a vacak, tocsogok a niveában, de egyszerűen mintha egy 50 éves nő kezét nézném, érezném.

ezek az ujtövektől jellemzőek, csukló felett nem, ott csak az inszallagot érzem időnként érzékenynek, meg olyan érzést (könyöktől le, vagy térdtől le), mintha nagyon lassan a csontot akarnák hajlítani, nem fáj durván, csak fokozódik.

iszonyat fázós lettem, van, hogy napi 3* is fürdök , persze ez se tesz a bőrnek jót, de kiengednek az izületek/inszallagok tőle, ergo jól esik.

hát, azt hiszem, ez van.

igyekszem tudatosan kevesebbet idegeskedni, és bár fede szemmel fog rám nézni a doki meg hipohondernek, ha elé állok a konkrét panasz nevével- de ha nem mondom, elhajt, hogy kenjem-, de meg kell ugrani :/

közbe kiderült, anyué is így viselkedik, csak ő természetesnek gondolta..

2013. máj. 28. 19:41
 24/33 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok. :D

Teljesen azt írtad le, ami velem is van! :O Nekem is vannak kis hólyagocskák időnként és a kezem is tök száraz. Az ujjam vége meg tök sima, fényes és kemény ilyenkor. A csuklómnál én is érzek időnként olyat, mintha valami meghúzódott volna.

A lábamban én azt érzem, mintha elevenen vágnák le a lábamat, a csontom iszonyatosan fáj, annyira átfagy az egész lábam. A meleg fürdő jó! Azt folytathatod, jót tesz. Nekem is ajánlotta ezt az orvost és én is bedobom magam a kádba, ha már nagyon mirelit csirke vagyok :D

Esetleg azt megcsinálhatod szerintem - kis füllentés -, hogy azt mondod a dokinak, egy ismerősödnak Raynaud-szindrómája van és észrevetted, hogy ugyanazok a tüneteid, ezért ismered a kór nevét és ezért szeretnéd megnézetni, hogy tényleg ez-e a gond. Így akkor nem fog ferdén nézni Rád.

Igen, az jó ötlet, hogy próbálsz kevesebbet idegeskedni! Sajna engem ma nagyon kiakasztottak, elő is jött többször az érgörcs és kékek voltak az ujjaim, meg a körmeim és merev volt a kezem, alig mozogtak az ujjaim és zsibbadt a kezem. Aztán persze irtóra fájt, mikor újra vért kapott. Szóval valóban nem jó a stressz!

Anyukád is ugyanezt tapasztalja? Mondjuk igen, ez inkább női betegség, azt mondta a doki. Kevés a férfi. ...hát nekem kijutott ebből is.

A legjobbakat kívánom Neked is és Anyukádnak is!

Üdv,

Arnold

2013. máj. 28. 20:49
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nem lenne jó a melegítő (téli) krémek használata nektek, akár a hétköznapokban?

Vagy lóbalzsam melegítő változata?

Ezek biztonságosak, de ha beköszönt a hidegebb idő, vagy idegesebbek vagytok, egyből kitágítják az ereket, pezsdítik a vérkeringést.

2013. máj. 28. 20:53
 26/33 A kérdező kommentje:

tetszik a lóbalzsam, melegítókrém ötlet, megkérdem majd, ha bejutok hivatalos helyre.

Arnold, magne B6-ot próbáld ki, egyszer kaptam, mikor ki voltam borulva, és 10 perc alatt lenyugtatott, bár ez nem nyugtató, ígyhát nem is bágyaszt.

majd írok, ha intéztem valamit.

köszönet a tippért, anyámat fogom felhozni, hogy most mutatták ki nála az érsebészeten.

köszönök mindent, üdv: Orsi

2013. máj. 28. 20:59
 27/33 anonim ***** válasza:
Magne b6, gázosabb időszakban mehet 3x2, én is így szedem.
2013. máj. 28. 21:02
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Kedves 25-ös válaszadó: Próbáltam már a lóbalzsamot, de nem használt nekem. Már próbáltam csomó mindent. Vargha-féle talpmasszázst, krémeket, 3 zoknit, téli zoknit, váltófürdőt, de a helyzet csak romlik még így is.

Erre a Naftilong nevű gyógyszer volt, viszont már nincsen M.o.-n, azt mondta a dokim.

Kedves Kérdező: szerintem próbáld ki a lóbalzsamot, hátha Neked beválik! Minden beteg más, szóval ami az egyiküknél nem válik be, lehet, hogy egy másik embernél igen.

Köszi, kipróbálom a MagneB6-ot. Rám fér a nyugi! B-komplexet szedek most egyébként, állítólag az is javít valamit a helyzeten.

Jól van, írj majd, hogy mit tudtál meg!

Üdv!

A.

2013. máj. 28. 21:37
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Ja, az lemaradt, hogy a kezemre is próbáltam a krémeket, meg kesztyű van rajtam szinte mindig, csak akkor veszem le, ha akadályoz valamiben. Szóval tényleg próbálkozom, hogy javuljon a helyzet, de nem nagyon válnak be a dolgok. Lehet, hogy sympathectomia lesz belőle... Azért jó lenne, ha nem. :D

A.

2013. máj. 28. 21:43
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, sajnálom, hogy nem vált be. Remélem, találtok valami jó gyógymódot, tudom elcsépelt, de esetleg egy jó (tényleg jó) kineziológus, ha nem is segítene, de talán megkönnyítené. Én dokik mellett hozzá járok minden frányasággal. Bár nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán masszírozni az ilyen praclikat. Jobbuljatok, minél hamarabb! Kitartást kívánok.
2013. máj. 28. 21:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!