Sokszor elsötétülnek a lábujjaim, a sötétkéktől a feketéig, mintha vértelen lenne, ez mitől van?
A múltkor rendkívül ideges voltam és egész fekete volt a bőrszíne a lábujjaimnak, lehet összefüggés?
A kezeimen nem tapasztaltam ezt.
Várj csak, nézd, még ezt találtam [link]
Egy a bibi, hogy ennél a szindrómánál a kéz ujjai is elszíneződnek. Nagyon sok sikert és jó egészséget kívánok!
és igen, télen voltak fura, fájdalmas kirepedések és piros kis pöttyök a kezemen is, és ki is fényesedett, mint az öregeknél szokott .
megvan a hunyó, köszönöm nektek
Szia!
Nem olvastam az eddigi válaszokat, nincs most időm arra, viszont ami bennem azonnal felmerült az a Raynaud szindróma! ...mert nekem is az van és ugyanezek a tüneteim. A lábam súlyosabb állapotban van, mint a kezem. Nekem is lilul, már majdnem fekete a lábam.
Állítólag nőknél ez gyakoribb. Én mondjuk pont egy srác vagyok. :D ...de a lényeg, hogy könnyen lehet, hogy ez a bajod!
...és igen, lehet összefüggés azzal, hogy ideges voltál, ugyanis ez a betegség hideg, vagy stressz hatására "aktiválódik".
Szia Kedves Utolsó Válasszoló!
Jól tudom, hogy ezzel együtt kell élni, és tüneti kezeléses csak a dolog?
Szia!
(Utolsó vagyok)
Igen, ezzel együtt kell élni, csak tüneti kezelés van. Van a Raynaud-kór, aminél szimmetrikusan színeződnek és hűlnek a végtagok/ujjak, ez enyhébb is, mert nincs mögötte immunbetegség. ...és van a Raynaud-szindróma, ez esetben nem szimmetrikus a két oldalon a tünetek megjelenése és autoimmun folyamat áll a háttérben.
Mindkét formára csak tüneti kezelés van. Melegen kell tartani a végtagokat, lehetőleg kerülni a stresszt - ez nagyon nehéz, lehetőleg ne érje hideg a végtagokat. Nekem már az is beindítja a görcsöt, ha megfogok egy pohár hidegvizet. A hűtőről már akár ne is beszéljek...
A lábam már nagyon rossz állapotban van, azzal nem tudom, mi lesz. ...de nem akarlak ijesztgetni! :-)) Az a biztos, hogyha elmész a dokihoz.
jött a hűvös, jött megint, mindkét kézen: fehér, kék, aztán most már lassan piros, zsibbadt is.
kiválló: ha a háziorvost ki akarom kerülni, milyen szakrendelésre menjek kedves utolsó válaszadó?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!