Mi az a "lefagyasztás" a bőrgyógyászatban?
Van a kezemen valami seb (amire eddig 2 bőrgyógyász azt mondta, hogy vírusszemölcs, 2 másik meg azt, hogy szó nincs szemölcsről, hanem valami fertőzésből eredő szövetelhalás az ujjamon), na és a "vírusos bőrgyógyász" azt mondta, hogy legközelebb lefagyasztja a szemölcsöt.
Mivel még az is kérdés, hogy egyáltalán szemölcs-e, kérdésem, hogy ez a bizonyos lefagyasztás mit jelent? Szemölcsön kívül más problémáknál is alkalmazzák? Vagy egyáltalán mi történik ilyenkor?
(ráadásul egy nagyon fájdalmas helyen van az ujjamon ...)
köszi, de hát látod, ha igazából ők se tudják, mi az, mégis fagyasztani akarnak ...
az ciki ha fájdalmas, mert ezen a részen még csak lidokainozni se tudnak, és nagyon érzékeny terület, na meg érinti a körömágyat is. szal én örülnék, ha eltűnne valahogy ez az akármi, na csak félek, hogy még nagyobb lesz esetleg a baj :(
Nekem szemölcsnél használták. Sokféle fájdalmat átéltem már, de ez abszolút nem az a kibírhatatlan kategória. Kicsit kellemetlen, olyan szúró érzés, de hamar vége.
Második megoldás, saját magadnak is fagyaszthatsz házilag, ha gyógyszertárban veszel ilyen szemölcs lefagyasztót. Az kevésbé fáj, nekem speciel jobban bevált, mint amit a doki csinál.
huh, és mi a neve annak?
na és az mennyire bántja pl a körmöt? mert nekem sajna pont ott van, és ráadásul így alapból is nagyon fáj, de szal érinti a köröm egy részét is.
Nem fog akkor az is "lefagyni" ?
áhhh tiszta dili már, de eddig 4 bőrgyógyász látta, nagyjából mindegyik más véleményt mondott, úgyhogy elegem van már, de nyilván nem bízok bennük ezek után :(
Amit használok az: Wartner (lábon lévő szemölcs eltávolítására, de régebben a sholl-nak is volt. (talán még van is, kérdezz rá)
Viszont tudtommal a szemölcs nem terjed át körömre, az inkább körömgomba. Vagy mindkettő.
Ha a köröm mellett fagyasztasz, akkor nincs gond. A házi nem olyan drasztikus, mint amit a bőrgyógyász használ. Attól nekem volt, hogy hónapokig érzéketlen volt az a terület.
Amúgy ez azért elég gáz, hogy minden bőrgyógyász mást mondd, így én is elég bizonytalan lennék. :S
Én is sokszor voltam már ezzel bőrgyógyásznál, de nem csak fagyasszák ott a szemölcsöt, az az első lépés csak. Ha nagyobb terjedelmű a dolog, akkor utána kivágja-kikaparja.
Írtad azt is, hogy neked a kezeden van, én anno a sholl-ossal a hónaljamról is leszedtem.
Meg kell jegyezni nagy állat voltam, mert ott annyira érzékeny a bőr, hogy csináltam magamnak egy ujjhegynyi égési heget. Évek alatt múlt el, de legalább nem kellett többet azon félnem, hogy beleakad a szemölcsbe a borotva és lekapom vele.
hát ez az, mindegyik mást mond ... na most így igazodjak el és bízzak bárkiben :(
tuti vÍrusszemölcs, csak úgy értettem a körmös dolgot, hogy enyhén bele lóg a köröm ágyba az ujjbegyből, és iszonyat érzékeny. pont ezért nem is akarta lézerrel kiégetni, azt mondta innen nem lehet, mert megőrülök a fájdalomtól, és úgy is lenne az tuti.
egyszerűen tanácstalan vagyok ... egyszer egy Verrumal ecsetelőt írt fel, ami elvileg lemarja a felületet, na de itt azt se lehet, mert ilyen érzékeny helyen van. nem igaz, hát már hosszú hónapok óta nem tud egyik se mit kezdeni vele, megőrülök komolyan. viszont egyre jobban fáj, ez tény.
na de hát az természetes h ennek mindenképpen fájnia kell?
már sokat szedtek le rólam laserrel, és azt kibírtam, de ez az egy most annyira érzékeny helyen van, h elképzelésem sincs, hogy lehet ezt leszedni .... most akkor nézzek valaki magánt, aki altatásban kivágja? még utána is ordítani fogok, mivel benyúlik a körömágyba :( ááhh nem igaz komolyan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!