Szemölcs eltávolítására mi a legjobb mód (az orvosnál lefagyasztás mellett)? 18/L
Ne műttesd, ne fagysszák!!!
ezt bemásoltam:
"Ha szemölcsei vannak, rendszeresen járjon bőrgyógyászhoz, mert vannak olyan kezelések, mellyel ugyan lassan, de el lehet tüntetni. Nem a műtét, fagyasztás az első ellátás."
Tapasztalatból írom, hogy nekem kivágták, és nagyon fájdalmas, és hosszú a gyógyulási ideje.
Egy másik szemölcsöt hosszú ideig kezeltem, és szebb a helye, mint a kivágásnak, és nem is fájt.
Legfontosabb, hogy belülről és kívülről egy időben intenzíven, hosszú ideig kell kezelni, ez kitartást igényel.
Ezalatt a link alatt sok hasznos tanácsot találsz:
ismét másoltam:
"Sebészeti beavatkozás [szerkesztés]A szemölcs kivágása sebészi úton gyakran nem a legjobb megoldás. Az operáció ugyanis sokszor érint olyan területeket, ahol problémás ez az eljárásmód, ráadásul az sem példanélküli, hogy a fájdalmas eljárás után újból megjelennek a szemölcsök az egyszer már kezelt sebhelyes területen."
A felvitt krémek ne érintkezzenek ép bőrfelülettel.
Kitartást.
nem nem nem szabad kivágatni! a vírusszemölcs pont úgy terjed a legjobban, ha vérző sebes nyílt helyet hagysz neki! természetesen vissza fog jönni egy az egyben!
Akkor már fagyasztás, bár ez sem tökéletes módszer, jelenleg én a lézeres égetést tartom a legjobbnak (és még így is sokszor visszajön sajnos, mivel ezen szemölcsök gyökere iszonyú mélyen tud lenni, nem lehet elég mélyen beégetni ahhoz, h ténylegesen ki tudd irtani).
Az acetylsaliciles ecsetelgetés (Verrumal) még hatásos szokott lenni, de ez is hosszú folyamat, és bizony alaposan a szemölcs alatti szövetrétegekbe is bele kell maratni, hogy tutira menj (és persze így se tuti, de az esély nő). Úgyh én elsőként ezt ajánlanám, és ha semmi javulás vagy visszajön, akkor a lézeres kiszedés, de az a gond h többségében ez se oldja meg (abszolút helyfüggő amúgy).
Verrumal csakis !
de nem írtad, milyen szemölcsök. ha vírus, akkor Verrumal., és csak második helyen a laser. fagyasztani semmiképp.
ha nem szemölcs, akkor kimetszés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!