Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kamrai ritmuszavart előidézhet...

Kamrai ritmuszavart előidézhet stressz, szorongás?

Figyelt kérdés
Alapjáraton ideges pörgős fajta vagyok. A szivemen minden létező vizsgálatot elvégeztek már, (ekg, uh, katéter, 24 órás holter) és nem találtak szervi bajt, mégis sok az extrám, pitvari és néha kamrai is. A kamrai néha akkor is jelentkezik, ha épp nem vagyok ideges. Nagyon ijesztő, főleg ha egyedül vagyok itthon mindig bepánikolok mi lesz velem... Nagyon rossz érzés, egy nagy ütés a mellkasba, a hátamba is érzem, és pár másodpercig nehezebben kapok levegőt. Mintha belémvágna az áram, nem is tudom mihez hasonlítsam. Mindig lekezelnek azzal, hogy stressz, meg idegeskedés váltja ki. Valahol azt olvastam, hogy kamrai extrasistole ritkán alakul ki egészséges szívben. Félek, mi lesz ha egyszer megáll a szivem, és annyi lesz.... Mit lehet ilyenkor csinálni? L/23
2013. febr. 4. 10:11
1 2
 11/11 s7stM válasza:

Nekem is van ugyanígy kamrai extrám. Nagyon idegesítő tud lenni, én is pörgős vagyok alapjáraton, és a kávét sem sajnáltam magamtól sosem.

Nem volt vele sportolás közben problémám sokáig, az utóbbi pár hónapban viszont sajna előfordult 130-cas pulzus felett... voltam már én is dokinál, többször is, de mindehol az a válasz, hogy semmi szervi baj nincs. Viszont sajna allergiám és enyhe aszthmám is van, amire persze olyan gyógyszerek kellenek, amik növelik az VES-ek esélyét. Némileg segít, ha szedek ezek mellé B vitaminokat és magnéziumot.

Ennek ellenére, ezekből a legzavaróbb, amikor sportolás közben érzek plusszütéseket. Van, hogy nincs is kedvem tovább sportolni egy-egy ilyen után. Van, hogy sz.rok rá és csinálok mindent tovább.... :D

Nem tudom, hogy hogy lehetne ezeken ténylegesen segíteni, de ha egy doki legyint rá, akkor alapvetően sz.rni kell az egészre. Már én is így próbálok hozzáállni ahogy fentebb is írták, ha összeesel, akkor lehet több gondod úgysem lesz a dologgal. (és mással sem)

F/31

2018. júl. 23. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!