Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Crohn beteg van itt?

Crohn beteg van itt?

Figyelt kérdés
Tünetek és kinek hogyan diagnosztizáltak?

2013. jan. 3. 14:30
1 2
 1/17 anonim válasza:
Szia, igen én crohn beteg vagyok. Nekem az arcbőrömön jöttek ki különféle vörös foltok és a szemem körül. Nagyon viszkettem. Először allergiára gyanakodtunk viszont az allergológusom az antibiotikum és a citrus féléken kívül akkor még nem jött rá másra. Rosszabbodott a helyzet... hasi fájdalmak főleg futás és gyors séta közben. Elmentem más allergológushoz ő tévesen liszt és tej érzékenységre kezelt 1 évig. viszont ennyi idő után jobban fájt a hasam. Felkerestünk egy gasztroenterológus először Ph metriát csináltatott a kórházba nekem. ( Rettenetes emlék.. az orromon keresztül a gyomromba csövet nyomtak le aminek a végén kamera volt 24 órát úgy kellet étkeznem aludnom mindent és jegyzeteket írnom. ) Továbbá jött a tükrözés felülről ott nálam megalapították hogy a gyomorszájam nem zárul , így egy ideig arra fogtak. Azután is fájt még Akkor egy kamerát akartak velem lenyeletni. Viszont nem engedtem mert egyszer álmomból felriadtam, hogy mi van ha lyukas a belem. (akkor még azt sem tudtam, hogy létezik ilyen) így elmaradt e a vizsgálat és elküldtek tükrözésre. Mintákat vettek ott kiderült az is, hogy hosszabb a belem 1 méterrel. Akkor megint arra fogták hónapokig... végül az új orvosom elküldött crhon betegség gyanújával mágnesos rezonanciára... ez hasonló mint a CT viszont már több mindent ki lehet vele deríteni. Ott rájöttek a betegségemre. Utána napi 21 gyógyszert szedtem míg helyre nem allítottak kicsit.. most pedig Biológiai gyógyszert használok. Humira a neve ez egy injekció amit 2 hetente a hasamba szúrom. Nekem ez bevált viszont a biztosítónak rengeteget kell érte könyörögni. nagyon drága sajnos viszont így a biztosítón keresztül pár forintba kerül.
2013. jan. 4. 14:57
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ és bélelzárodasod,magas crp értéked,vérsüllyedesed volt-e? Tudod én már lassan egy éve szenvedek,hőemelkedésem van a hasam minden nap fáj,görcsöl,szúr főleg bal oldalt de már kezd jobb oldalt is,puffadok meg véres a székletem. Se ülni se állni nem birok sokat mert úgy érzem ketté szakadok. Voltam kivizsgáláson kórházban vastagbél-,gyomortükrözésen,vékonybél-passzázson kiderült,hogy krónikus gyomor-,nyom-,vékonybél és epevezeték gyulladásom van. Vettek szövetmintát a gyomromból és a nyombelemből,utobbi nem specifikusan kronikusan gyulladt. Fekelyeket is találtak a gyomromban. Nálam kizárták a crohnt ezért érdekelnek a tünetek meg a diagnózis félek nehogy félrediagnosztizáljak...azért zárták ki mert a véremben nem látszik a gyulladás meg nincs zaródásom.
2013. jan. 5. 11:03
 3/17 anonim válasza:
Nalam gyuulladas is volt a verembe ..... es zarodas is volt... probalj ki masik orvost mert a crhon betegsegre azert nincs is gyogymod mert minden emernek mas nincs olyan ember akinek a tunetei stb ugyan azok lennenek mindenkin mashogy jon ki ez a betegseg :(
2013. jan. 6. 14:59
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszi,hát akkor remélem nem tévedtek már voltam több orvosnál,csak a baj,hogy ezekre se tudnak orvosságot adni mert azt mondják nem tudják az okát....
2013. jan. 7. 12:03
 5/17 ancsa1029 válasza:
Én 2 éve vagyok Crohn beteg. Most 21 éves vagyok! Hasi fájdalmaim voltak, alig ettem, de ha valamit ettem is semmi nem esett jól! A háziorvosom beküldött egy hasi ultrahangra, de ott azt mondták nincs semmi, innen küldtek nőgyógyászati ultrahangra, itt se mondtak konkrétumot, csak annyit, hogy fel kell mennem a sebészeti osztályra, előtte azonban elküldtek egy vérvételre. A sebészeti osztályon "állapította" meg, a doki hogy vakbelem van! Másnap befeküdtem a kórházba, elvégeztek, még néhány vizsgálatot, és rá egy napra megműtöttek...feleslegesen! Mikor felvágtak akkor szembesült a ténnyel a főorvos, hogy nem vakbél, hanem Crohn beteg vagyok! Műtét után 3 héttel Debrecenbe mentem, a házidokim javaslatára. Azóta hozzá járok. Én e mellett még krónikusan vérszegény is vagyok. Eleinte én is szedtem a medrolt, ami nálam cisztát okozott, de a menstruációval el is ment. Kb. 8 hónapja a Salofalk-ot, illetve a Budenofalkot szedem+ Sorbifer durules(vérszegény). Én nem estem át ilyeneken, hogy ilyen tükrözés, meg olyan tükrözés, mert mint már írtam 3 héttel a műtét után kerestem fel a dokit, és nem akart semmiféle ilyen beavatkozást, nem mondta meg, hogy miket ehetek, meg miket nem, azt mondta erre majd én idővel megfogom tudni állapítani! Egyébként a paradicsom, valamint az uborka amitől azonnal elkezd fájni a hasam! Pedig a paradicsomlevest nagyon szeretem, de nem tudom megenni!
2013. jan. 7. 20:11
 6/17 A kérdező kommentje:
Te jó ég...na ez nem semmi!!! Debrecenbe Barta Zsolt doktorúr? Olvastam róla neten... Sajnos én sem vagyok jól és ahogy mulik az idő csak rosszabbul az orvosok meg annyival elintézik,hogy nem tudják az okát és akkor már gyógyítani sem kell? Magától nem fog elmulni hisz mindig csak rosszabb... Félek,hogy crohn csak kezdeti stádium és igy nem ismerik fel vagy ilyesmi. Akkor neked is látszott a gyulladás a véredben vagy nem tudod?
2013. jan. 8. 09:32
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem is most derült ki nem rég 20 éves vagyok. Véres széklet tünetével mentem dokihoz, mondta, hogy nem ártana egy vastagbéltükcsi. Mondom oké, más is túlélte. (Azt gondoltam, hogy valami lájtosabb dolog, pl végbélrepedés vagy belső aranyér)

Aztán tükrözésnél a legvégén meglátták, hogy ott van egy gyulladt bélszakasz. Azóta volt gyomortükrözés, na az elég rossz volt, de szerencsére ott nem volt semmi és most jön majd a felsőpasszázs valamikor.

Tüneteim eddig nem voltak, csak kicsit fájt mostanában a belem, de a tükrözés óta nem volt semmi látható tünet szerencsére.

2013. jan. 14. 12:15
 8/17 A kérdező kommentje:
Mármint hol a legvégén a végbelednél gyulladt? Csak mert én is voltam vastagbéltükrözésen,de nekem azt mondta azt a legvégét ezzel a módszerrel nem látja hanem majd külön végbéltükrözést kell csinálni amit végül meg se csináltak pedig nekem ott hónapok óta kritikus fáj,vérzik és csak amikor antibiotikumot szedek akkor mulik el max 2 hétre... Neked akkor azt is mondták,hogy crohnos vagy?
2013. jan. 14. 15:55
 9/17 anonim ***** válasza:

Úgy értettem a végént, hogy a művelet végén, amikor elértek a vastag és vékonybél csatlakozásához, általánosságban ott a leggyakoribb a gyulladás és nekem is ott van.

Egyébként nekem is a végbél szakaszon volt vérzés (kb 2 éve már visszatérő jelleggel), de azt olvastam, hogy ez is egy tünet.

"Gyakori, hogy a klasszikus tüneteket megelőzően a beteg kórelőzményében végbélberepedés (Fissura ani - fisszúra áni) vagy végbélsipoly (Fistula ani - fisztula áni) kialakulása szerepel."

Talán neked is ez van. Nekem annyi a különbség, hogy nem fájt.

2013. jan. 14. 16:58
 10/17 A kérdező kommentje:
Nekem odáig el se jutottak,de akkor neked is végbélrepedésed van?
2013. jan. 14. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!