Crohn beteg van itt?
Nekem is most derült ki nem rég 20 éves vagyok. Véres széklet tünetével mentem dokihoz, mondta, hogy nem ártana egy vastagbéltükcsi. Mondom oké, más is túlélte. (Azt gondoltam, hogy valami lájtosabb dolog, pl végbélrepedés vagy belső aranyér)
Aztán tükrözésnél a legvégén meglátták, hogy ott van egy gyulladt bélszakasz. Azóta volt gyomortükrözés, na az elég rossz volt, de szerencsére ott nem volt semmi és most jön majd a felsőpasszázs valamikor.
Tüneteim eddig nem voltak, csak kicsit fájt mostanában a belem, de a tükrözés óta nem volt semmi látható tünet szerencsére.
Úgy értettem a végént, hogy a művelet végén, amikor elértek a vastag és vékonybél csatlakozásához, általánosságban ott a leggyakoribb a gyulladás és nekem is ott van.
Egyébként nekem is a végbél szakaszon volt vérzés (kb 2 éve már visszatérő jelleggel), de azt olvastam, hogy ez is egy tünet.
"Gyakori, hogy a klasszikus tüneteket megelőzően a beteg kórelőzményében végbélberepedés (Fissura ani - fisszúra áni) vagy végbélsipoly (Fistula ani - fisztula áni) kialakulása szerepel."
Talán neked is ez van. Nekem annyi a különbség, hogy nem fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!