Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van itt még valaki, aki Crohn...

Van itt még valaki, aki Crohn beteg?

Figyelt kérdés
Mesélnétek kicsit róla? Milyen gyógyszert szedtek, rendbe jöttetek tőle? egyéb tapasztalatok?
2011. aug. 12. 19:09
1 2
 1/11 tetris ***** válasza:
68%

Jaj kedvesem, ez egy nagyon komoly betegség! Minden orvosi vizsgálatra rendszeresen menj el, és vedd nagyon komolyan az orvos utasításait.

Sajnos nekem egy felkavaró tapasztalatom van ezzel a betegséggel kapcsolatban, amikor a szomszédomék 21 éves lánya hirtelen egyik este elhunyt. Nem is tudták, hogy Chron betegsége volt, csak a bonctani vizsgálatkor derült ki.

A teljes bélrendszere gyulladásban volt, és különféle összenövések, hegek, sipolyok alakultak ott ki. Az egyik bélszakaszon a gyulladás helyén annyira elvékonyodott a bél fala, hogy átlukadt, és a béltartalom a szabad hasüregbe távozott. Emiatt halt meg.

Azt hitte, hogy azért megy a hasa, és azért érez görcsöket,mert éppen fogyókúrázott, és zöldteakapszulákat is szedett hozzá. Az pedig hajtja a beleket.

Elmondani nem tudom, mekkora volt a döbbenet, amikor egyik este hirtelen erős fájdalmakat kezdett érezni, és mire a mentők bevitték, addigra meghalt.

2011. aug. 12. 19:25
 2/11 tetris ***** válasza:
100%
Most biztos nagyon megijesztettelek, de azt is vedd számításba, hogy a szomszédék lánya nem tudott a betegségéről, és nem is szedett rá semmit, és nem is kezelték.
2011. aug. 12. 19:26
 3/11 A kérdező kommentje:

Nekem azért nem ennyire komoly, időben elkezdték kezelni

Köszönöm azért a választ!! Tényleg nagyon durva tud lenni...

2011. aug. 12. 19:47
 4/11 anonim válasza:
Szia! Én Crohn-os vagyok. 1 éve derült ki. Szedtem Medrolt, most meg Imuran-t és Salofalk-ot. Egyenlőre nincsenek nagy gondok.:) Ha tudok, szívesen válaszolok a kérdéseidre.
2011. szept. 7. 09:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Medrol neked mennyi idő után kezdett hatni? Én még mindig szedem, majd 1 hónap múlva kell visszamenni és akkor csökkentik az adagot.
2011. szept. 8. 19:43
 6/11 anonim válasza:

Én szerencsésebb voltam, mert én kb. egy hét után már éreztem javulást aztán szép fokozatosan jobb lett. Kicsivel több mint 1 hónapig szedtem.

Te mióta szeded? Nálad vannak mellékhatások? És mióta vagy Crohn-os?

2011. szept. 9. 08:28
 7/11 A kérdező kommentje:
2 éve vagyok Crohnos, de kb 3-4 hónapja sokkal rosszabb, azelőtt probiotikummal tünetmentes voltam. Medrolt már több mint 1 hónapja szedem, semmi mellékhatás, semmi hatás.
2011. szept. 10. 10:38
 8/11 anonim válasza:
Mondjuk fura, de tuti jobb lesz. Az orvos nem mondott semmit?
2011. szept. 12. 11:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Hali! Én is crohn beteg vagyok. nekem gyomorvérzés kellett hozzá h kiderüljön =D

20F

2011. nov. 25. 18:52
 10/11 anonim válasza:
Nekem a lányom Crohn-os. Nála véres széklettel jelentkezett. Sok mindent szed, de csak a Medrol hatásos sajnos, amit pedig a mellékhatásai miatt nem szedhetne hosszú távon. Még csak 4 éves lesz. Figyelünk az étkezésére, életében nem ivott még tehéntejet, nem szereti a tejcsokit sem. Inkább a sós dolgok jönnek be neki. Nem tudom, ha egészséges lenne, akkor is ilyen ízlése lenne-e neki.
2011. dec. 19. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!