22 éves crohn beteg vagyok lassan 6 hónapja, hogy bebizonyosodott Pentasat és Budenofalkot szedem! Probálom elfelejteni de elég nehézkes és egy kérdés nyugtalanit folyamatosan, hogy lehet e gyermekem vala ha is és hogy örökölheti e?
21 éves vagyok, és 5 éve vagyok beteg.
Ne nyugtalankodj, az, hogy örökölje a gyermeked az nem törvényszerű, de van rá egy kis esély, ami nagyon elenyésző (10-ből 1 mondjuk...)
Fel a fejjel :)
Szia :)
Nekem sem látszik a CRP-n és a süllyedésen sem. De a tüneteim sajnos megvannak. Elég ha van egy kis rész a vékony v vastagbeleden, ami be van gyulladva, az okozza a tüneteket, de a vér nem biztos, h kimutatja.
Ha nincsenek tüneteid akkor szerencsés vagy :)
Amúgy én már 6 éve élek ezzel együtt, kisebb-nagyobb sikerekkel.
3.kommentelő: Te valószínűleg a Humira vagy Remicade injekciót/infúziót kaptad. Én is arra várok :P Jó lenne ha megkaphatnám. Két éve szedem a medrolt, kisebb nagyobb adagokban, 4-32 mg-ban, mikor hogy. Amikor legelőször kaptam 16 évesen, akkor ugyan úgy jártam vele, mint Te. Azóta nem nagyon...max. a lábfejem dagad be estére a víztől. A budenofalktól nem fogsz talán elhízni, mert az más típusú szteroid, mint a medrol, de sajnos meg van rá az esély. De fel a fejjel :) Ha gondolod, keress fel egy immunológust a gasztroenterológus mellé :)
Mindenképpen keress fel egy másik orvost, kórházat. Mond el ott, hogyan jártál. Ezzel nem szabad játszadozni :S Mármint az orvosokra gondolok..sokan felelőtlenek a szakmában :(
Bélelzáródásom nincs, viszont fisztula gyanú van...meg mostanában aranyérrel kínlódok :( Ha nincs hasmenés, akkor az embernek a feneke fáj/ég stb :D Kissé tragikomikus, de ez van.
Szóval ezt ne hagyd annyiban, mert ha húzod halasztod, akkor előbb utóbb befektetnek :( Ha időben mész akkor nem.
Ha gondolod írj privátban, Siófokon, Veszprémben és Győrben tudok orvost ajánlani.
Minden jót :)
Én még nem hallottam róla, hogy egy Crohn-betegnek nem lehet gyereke, 20%-s a családi öröklődés esélye.
Az viszont tény hogy a Pentasától 10.000 az egyhez hogy csökken a spermiumok száma (ez visszafordítható) de ez benne van a betegtájékoztatóban.
Én az első hónapban 2x2 Pentasát és 3x1 Budenofalkot szedtem, aztán a második hónapban egyel kevesebb bude majd a harmadikban már csak egyet, most pedig csak pentasát szedek. Amúgy semmi bajom nem volt/nincs tőlük.. :)
F/17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!