Lehet ez kicsit rasszista kérdés de: a kutyát el lehet altatni ha nagyon beteg, az embert mért nem?
Több országban már lehet.
A passzív eutanázia tulajdonképp itthon is gyakorlat. A menthetetlen betegeket hazaküldik a kórházból otthon meghalni. Vagy hospice-okba. Nem kezelik már, ha semmi értelme, csak a fájdalmat csökkentik.
A kutyákat ne keverjük ebbe bele mert más tészta. Szerintem ez leginkább a keresztény egyházak "áldozatos aknamunkájának köszönhető.
Annak ellenére , hogy személyesen eléggé viszolygok a dologtól úgy gondolom, hogy megfelelően szabályozott keretek között (orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan betegek....) igenis engedni kéne.
orvos
embereknél azért nem, mert az büntethető ha véget vetsz egy ember életének. és mindegy h azt miért tetted. és az orvost sem lehet felruházni ezzel a hatalommal.
és a kutya az nem ember. az ember feljebbvaló a kutyánál. a kutya az csak egy állat. természetesen én ezeket nemígy gondolom, csak a tényeket írom le. egy kutya néha 100szor többet ér némelyik embernél.
ha a véleményem is érdekel, én engedélyezném az eutanáziát az emberek között is.
keresztény egyházak "áldozatos aknamunkájának köszönhető.
??? ,ert régen megölték az embereket ha beteg volt?? szóval az egyház elérte, hogy ne öljék meg az haldokló embereket úgy mint régen? nem is tudtam, hogy régen volt ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!