Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért jó a testmozgás?

Miért jó a testmozgás?

Figyelt kérdés

A rendszeres, kiadós testmozgás előnyeit tudom, mert elég sok helyről hallani.

Viszont az időnkénti, inkább kellemes, mint kiadós laza mozgásoknak van előnye?

Nyugtatni sajnos nem nyugtat és jobban se vagyok.

Én is eléggé lusta vagyok, mint a legtöbb ember, és sokszor nehéz rávennem magamat úgy, hogy nem biztosan látom a hasznát.

Ráadásul van időszak, mikor heti többször is mozgok, akár a heti három óta is megvan, aztán utána másik időszakban hónapokig semmire se tudom rávenni magam.

2012. dec. 14. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Az ember az utóbbi néhány millió évben állandóan mozgott. Nem feltétlen intenzíven, de minden nap, mozgásban volt és nem "döglésben".

Azért jó az állandó, kis intenzitású mozgás, mert ehhez alkalmazkodott a testünk. Amennyiben egész nap ülünk, már nagyobb intenzitású edzéseket kell végezzünk, hogy valamennyire ellensúlyozzuk az ülő életmód rossz hatásait, de ekkor meg vigyázni kell mert a kedves delikvensek véletlen elkezdenek ész nélkül futkosni vagy sportolgatni, ami néhány év, évtized alatt ízületi bántalmakat okoz nekik.

Tehát vagy végezzünk természetes mozgásokat hosszan, vagy ésszel gyakorlatozzunk.

2012. dec. 14. 15:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Szeretem amikor kellemesen elfáradok. Akár egy tesiórai focizás is megteszi. Mindig nyugodtabb leszek.
2012. dec. 14. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!