Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy cukorbeteg leírná egy...

Egy cukorbeteg leírná egy napját, hogy hogyan tudja stabilan tartani a vércukor szintjét?

Figyelt kérdés
Itt értem azon, hogy reggel felkel, megméri a cukrát (és azt is írja hogy ez alacsony, magas, vagy jó), mennyi egységet ad be, eszik, aztán mikor méri újra, egy nap hányszor ad inzulint, és milyent. Tehát engem az érdekel, hogy milyen egy folyamat, hogy egész nap stabilan lehessen tartani. Remélem, hogy érthető kérdésem. Köszönöm a válaszokat előre is.
2012. nov. 20. 08:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Reggel felkelek, nem mindig mérek reggel cukrot, mivel 6x3 1x10 méréses ciklusom van. Tehát 6 napig 3 mérés, 1 napig 10 mérés. Így a reggel nem mindig esik bele. Beadom inzulint, megcsinálom reggelit, eszek, ha olyan nap van, akkor étkezés után 1,5 órával mérek. Utána 10 körül tízórai, az kb. semmi, egy alma pl. Majd ebéd, uzsi, vacsora. 4x szúrom magamat, 3x gyors inzulint, 1x meg lassút.
2012. nov. 22. 12:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál..éppen erre voltam kiváncsi, mert a párom 2x szúrja magát, reggel és este, egy megadott mennyiséget és annyi..S ezt mondtam, hogy biztos, hogy kellene még adjon nap közben is inzulint ahhoz, hogy stabilan tudja tartani.Mondjuk, gyógyszert kell bevegyen délutáni ebéd előtt..Lehet , hogy az kellene segítsen a csökkentéshez. Elég nehéz azért stabilan tartani..Reggelre főleg, nagyon magas. Gondolom, hogy inzulint is akkor nem csak egy fajtát kellene használjon..Na mind1, most aztán hamarosan kell menjen az orvoshoz és remélem, hogy változtat valamit..
2012. nov. 24. 08:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Azt a doki tudja eredmények alapján, hogy neki mennyire van szüksége :) Valakinek elég a napi 2x szúrás.
2012. nov. 25. 21:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen tudja az orvos..Kéne tudja.. Naponta 6szor méri a vércukorszintjét, de mivel reggel és este ad inzulint ezért: reggel magas vércukor szinttel ébred, aztán meg egész nap úgy táplálkozik (mérés alapján), hogy tudja stabilan tartani, de estére újra magas vércukor szint van, mivel már az inzulin hatóanyaga hiányzik.Vagyis ez a jelenség nem emiatt van? Hogy még kellene napközben is inzulin, ami segíti a vércukrot stabilan tartani? Nem vagyok szakértő,sem okoskodni nem akarok, félre ne érts..Csak probálom megfejteni, mert az orvost nagyon nem érdekli ahogy észrevettem. Köszi, ha még írsz. Ja és még egy fontos kérdés, amit kiírtam, de senki nem válaszol. Az inzulint SOHA nem tároltuk hűtőben..hanem a szobában, ahol MAX 21-22 fok van.Létezik,, hogy veszített volna a hatóanyagából?? (persze ezentúl hűtőben fogjuk tárolni, de mostmár 1-2 darab van :( , amit ugyanúgy a szobában tároltunk)
2012. nov. 26. 06:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy műkődik azoknál, akik napi 2x adnak inzulint, én már 3x kezdtem. Az inzulint meg hivatalosan 30 napig lehet szobahőmérsékleten tárolni, amúgy hűtőben kell.
2012. nov. 26. 10:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Ok.. Köszi, tehát akkor valószínű, hogy veszíthetett hatóanyagából az inzulin :( Köszi , hogy válaszoltál. Szép napot!
2012. nov. 26. 12:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Az lehetséges. De nem ártana egy teljes új kivizsgálás, mivel ha éjjel is, meg reggel is ad inzulint, de magas lesz reggelre, lehet kell éjszakai lassú hatású is.
2012. nov. 26. 12:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát igen reggel 8kor és este 8kor adja..és reggelre nagyon nagy lesz az érték, és ugyanígy estére 8 előtt is már magas. Az igazság az, hogy jövőhéten kapja az új inzulin rendet..és akkor meg kell próbáljuk, hogy hűtőbe tárolással milyen értékei lesznek. Jjaj milyen ideges vagyok..nem tudom, hogy tudtuk így ellőni.. Na de kiderül akkor majd, hogy jobb lesz-e.
2012. nov. 26. 12:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha már este 8 előtt is magas, akkor kell több szúrás. Csak nem értem a doki ezt miért nem intézi.
2012. nov. 26. 12:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Na látod, ez az amit én sem értek..Ezért háborodtam fel, és elkezdtem írni hogy mit eszik a párom, mennyi óránként a vércukor szintje, hogy dörgölje az orvos orra elé már végre, hogy itt valami nincs rendben! Csak most úgy-e egyelőre ezt sem tudjuk megcsinálni, mert ki tudja, hogy mi vagyunk a hibásak , azzal hogy nem hűtőszekrénybe tároltuk az inzulint..:((((
2012. nov. 26. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!