A terheléses cukormérés nem káros a babára? Ettől a nagy dózistól nem lehet cukorbeteg?
A babának semmi baja nem lesz tőle. Én a múlt héten voltam a terheléses vércukormérésen.
24+4 hkm
Kedves 3., ezt a bődületes őrültséget mégis mire alapozod?!
A babának egyébként a gesztációs diabétesztől lesz baja, nem a terheléshez használt cukorsziruptól. De azért szerintem jó, ha feltételezed, hogy a terhesgondozásban évtizedek óta használt szűrővizsgálat nem fog gondot okozni a magzatnak. A lepény és a zsinór egyébként sem csőposta, azaz nem fog a gyerek szénhidrátháztartása is 75 gramm glükózzal találkozni.
Ne haragudj Kérdező, de te komolyan azt gondolod ha ártalmas lenne a babára nézve ez a vizsgálat akkor megcsinálnák???
Nem, nem lesz semmi baja a babádnak tőle.
Már számtalan vizsgálatot megcsinálnak úgy hogy pár %-ban de káros sőt halálos lehet a babára. Közben persze a magzat érdekében történik a vizsgálat. Pl. magzatvíz vétel, chorionboholy-mintavétel, és bár nem káros de zavarja a babát a szívhang vizsgálat és UH.
Szóval nem lehet kizárni a mai vizsgálatok ártalmatlanságát. (DDT-vel is permetezték régen az embereket).
A cukor úgy tudom átmegy a méhlepényen. Mennyire képes egy baba inzulint termelni, azt viszont nem tudom.
10-nek: egyáltalán nem mondtam hogy nem megyek el a vizsgálatra, kérdezni azért ugye megengeded? Azt hogy a szívhang vizsgálat zavarja a babákat, ismert genetikus és a védőnőm is mondta. De azért mert így is van, még nem hagyom ki.
Ha lehülyézed továbbra is az embereket, az téged minősít, valamint ki fogják húzni a kommentjeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!