Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális az, hogy naponta...

Normális az, hogy naponta csak 2x kell elmennem pisilni?

Figyelt kérdés
nő vagyok.
2009. aug. 1. 22:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Így van ezeket én is tudom. De én ezek szerint aggódóbb természet vagyok ,mert sztm nem árt egyébként sem évente egy vizeletvizsgálat azért. Sőt bővítheti is.
2009. aug. 7. 10:12
 22/23 anonim ***** válasza:
:)
2009. aug. 7. 18:29
 23/23 anonim ***** válasza:

Az, hogy kétszer mész el pisilni egy nap, az is lehet normális bizonyos körülmények között.

Elegendő vizet iszol? Egy nap kb. 2 liter folyadékbevitelt javasolnak, de ebben benne van minden. A lenyelt nyál, az emésztés során az ételekből felszabaduló és visszaszívódó víz, és az ételek víztartalma, még a nem kifejezetten vizes ételek tömegének is jelentős része (40-50%-a) víz. Nyári melegben ez a szükséglet felmehet 3-4 literre az erős izzadás függvényében. Embere válogatja, hogy ki milyen erősen izzad a melegben.

Ha túl sok vizet iszol akkor a vizeleted teljesen átlátszó lesz. Mivel a felesleget kiválasztja a szervezet jó gyorsan. A víz vízhajtó. Viszont ha a sok víz fogyasztás csillapíthatatlan erős szomjúságérzéssel is társul, akkor lehet, hogy cukorbajos vagy...

Mivel a kérdésedet nyári időszakban tetted fel, feltételezem, hogy izzadsz is. Ebben az időszakban inkább az izzadással megy a kiválasztás, szóval napi 2-szeri hugyozás elég lehet ilyenkor, csak meglegyen, mert különben a vesekövet kockáztatod, amely jobban fáj, mint egy érzéstelenítés nélküli gyökérkezelés.

Természetesen az izzadáshoz sem kell melegnek lennie, egy stresszes munkanap is kiválthat indokolatlan izzadást (hideg veríték).

Ha a vesebetegségtől félsz, azoknak azért általában szoktak figyelmeztető jelei lenni. Ha a víz nem tud kiválasztódni a vesén keresztül, akkor ki fog jönni másutt (ödémásodás), amely miatt valószínűleg hamarabb orvoshoz fordulnál. Munkahelyen (legalább is nálunk) az éves munkahelyi orvosi ellenőrzéskor szokott tesztcsíkos vizeletvizsgálat lenni, abból ki tudják mutatni, ha valami nincs rendben. Háziorvosodtól is kérhetsz ilyet, ha nagyon paráznál.

Mivel a kérdés kb. 4 éves, szerintem már rég el is felejtetted ezt az egész dolgot... :)

2013. ápr. 19. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!