Normális az, hogy naponta csak 2x kell elmennem pisilni?
Nem véletlen találták ki a szaunát...
Egyébként meg szerintem nem kéne valakit ijesztgetni azzal, hogy tuti nem működnek jól a veséi. Van, hogy én is 2x pisilek egy nap. Ez attól van, hogy nem iszok elég vizet. A vesék helytelen működésének egyébként más tünetei is vannak...
Dialízisre az ún. uraemia nevű betegségnél van szükség (teljes veseleállás). Jellegzetes tünete még, hogy a bőr vizeletszagú és a lehelet is.
Ha eddig nem jöttél volna rá, egy egészségügyi dolgozóval vitatkozol...
Hát persze...sejtettem...
Ki írta, hogy nem szükséges vizeletet üríteni? Talán olvasd végig még egyszer a hozzászólásaim. Csak azt írtam, hogy van úgy, hogy én is 2x megyek el egy nap, de attól még nem vagyok uraemiás, csak keveset iszom, vagy sokat izzadtam. És igenis elég sok méreganyag távozik izzadással (ld. szauna).
Előző vok. Sejtem, hogy melyik kommentemre írtad, hogy szerintem elég az izzadás, de talán olvasd el még egyszer, mert elnéztél egy vesszőt. Ugyanis azt írtam, hogy : "de igen, elég sok..." Egy vessző elég ahhoz, hogy félreértelmezzünk valamit. Tehát, hogy tisztán lásd: nem állítom, hogy elég az izzadás/verejtékezés a szervezet méregtelenítéséhez. Viszont a méregtelenítés nem csak a veséken keresztül történik (emésztő rendszeren, bőrön,...stb). Ezért nem feltétlehül kóros az, ha valaki keveset pisil úgy hogy közben keveset iszik, vagy sokat izzad (ami így nyáron elég jellemző). Szóval azt mondom, hogy nem kellene valakit ijesztgetni az uraemiával.
De azért azt tanácsolnám a kérdezőnek, hogy ha teljesen meg akar nyugodni, természetesen forduljon orvoshoz, ne hallgasson másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!