Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális az, hogy naponta...

Normális az, hogy naponta csak 2x kell elmennem pisilni?

Figyelt kérdés
nő vagyok.
2009. aug. 1. 22:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
De igen, elég sok méreganyag távozik. A bőrünk elég nagy felület...
2009. aug. 3. 13:22
 12/23 anonim ***** válasza:

Nem véletlen találták ki a szaunát...

Egyébként meg szerintem nem kéne valakit ijesztgetni azzal, hogy tuti nem működnek jól a veséi. Van, hogy én is 2x pisilek egy nap. Ez attól van, hogy nem iszok elég vizet. A vesék helytelen működésének egyébként más tünetei is vannak...

2009. aug. 3. 13:31
 13/23 anonim ***** válasza:
Hát nem veszekszem ,ha nem muszáj, de én tuti elmennék egy vizeletvizsgálatra. Mert a szauna ,meg az izzadás nem pótolja a vese funkcióit. Ha így lenne, nem lenne szükség dialízisre.
2009. aug. 3. 13:53
 14/23 anonim ***** válasza:

Dialízisre az ún. uraemia nevű betegségnél van szükség (teljes veseleállás). Jellegzetes tünete még, hogy a bőr vizeletszagú és a lehelet is.

Ha eddig nem jöttél volna rá, egy egészségügyi dolgozóval vitatkozol...

2009. aug. 4. 10:47
 15/23 anonim ***** válasza:
Sejtettem,de az a helyzet ,h én is az egészségügyben dolgozom, és elég meglepő az ha azt állítod,h valakinek nincs szükséged arra ,h vizelet útján ürítsen. Sztm vicces kicsit,h azt írod az izzadás elég , mert nagyon nem elég. Közel sem úgy , olyan mértékben ürül a bőrön keresztül a folyadék és a méreganyag ,mint a vesén át.
2009. aug. 5. 12:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Hát persze...sejtettem...

Ki írta, hogy nem szükséges vizeletet üríteni? Talán olvasd végig még egyszer a hozzászólásaim. Csak azt írtam, hogy van úgy, hogy én is 2x megyek el egy nap, de attól még nem vagyok uraemiás, csak keveset iszom, vagy sokat izzadtam. És igenis elég sok méreganyag távozik izzadással (ld. szauna).

2009. aug. 5. 16:05
 17/23 anonim ***** válasza:

Előző vok. Sejtem, hogy melyik kommentemre írtad, hogy szerintem elég az izzadás, de talán olvasd el még egyszer, mert elnéztél egy vesszőt. Ugyanis azt írtam, hogy : "de igen, elég sok..." Egy vessző elég ahhoz, hogy félreértelmezzünk valamit. Tehát, hogy tisztán lásd: nem állítom, hogy elég az izzadás/verejtékezés a szervezet méregtelenítéséhez. Viszont a méregtelenítés nem csak a veséken keresztül történik (emésztő rendszeren, bőrön,...stb). Ezért nem feltétlehül kóros az, ha valaki keveset pisil úgy hogy közben keveset iszik, vagy sokat izzad (ami így nyáron elég jellemző). Szóval azt mondom, hogy nem kellene valakit ijesztgetni az uraemiával.

De azért azt tanácsolnám a kérdezőnek, hogy ha teljesen meg akar nyugodni, természetesen forduljon orvoshoz, ne hallgasson másra.

2009. aug. 5. 16:14
 18/23 anonim ***** válasza:
Előző vok. :) Egyébként jut eszembe, az uraemia diagnosztizálásához nem elég egy vizeletvizsgálat...
2009. aug. 5. 16:22
 19/23 anonim ***** válasza:
Én meg nem arra értettem ,a kérdést ,h van olyan ,h naponta csak kétszer megy el pisilni, mert olyan néha tényleg előfordul, de ha valaki rendszeresen, tehát mindig 2-3 l folyadék bevitele mellett , nem csak nyáron nagy melegben ,hanem mindig naponta kb 2x megy el pisilni az már gáz sztm. Tehát én nem egyedi alkalomnak vettem ,hanem rendszerességnek. Szerintem tulajdonképpen itt értettük félre egymást meg a kérdezőt.
2009. aug. 6. 10:33
 20/23 anonim ***** válasza:
Akkor se kell egyből a legrosszabbra gondolni, és megijeszteni valakit. Elég kevés információt írt le a kérdező ahhoz, hogy egyből veseelégtelenségre kellene gondolni. Az nem lesz csak úgy. A vesék leállása mindig valamilyen krónikus vesebetegség következménye (glomerulonephritis chronica, pyelonephritis chronica, nephrosis syndroma), ezek a betegségek más tüneteket is okoznak (pl. magas vérnyomás, arcon- főleg a szemek alatt jelentkező ödéma...), amikkel a beteg úgyis orvoshoz fordulna, mert elég súlyos kórképek, szóval ha önmagában valakinek a kevés vizelet a tünete, az nem feltétlen arra utal, hogy a veséi le akarnak állni. Lehet, hogy esetleg oedemásodik (dagad a lába...) és ezért pisil keveset, mert a lába vizesedik. Részletes anamnesis kellene ahhoz, hogy ezek kiderüljenek. Egyébként szerintem, ha régóta így lenne, a kérdező már orvoshoz ment volna. Én úgy értettem, hogy a nyári időszakban van így, ezért ez nem feltétlenül kóros, mert az is lehet, hogy gyorsabb az anyagcseréje, és sokat izzad, vagy hasmenése van, és azzal is sok vizet veszít. De ha te is egészségügyben dolgozol, gondolom ezeket úgyis tudod, nem akartam ilyen szintem bele menni ebbe, de mostmár leírom.
2009. aug. 6. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!