Épp most vágtam el a kezem egy késsel mit csináljak?
Figyelt kérdés
Egyedül vagyok itthon és nincs szükségem jajveszékelő emberekre magam körül. Nem olyan mély a vágás de nagyon vérzik.2009. júl. 23. 17:28
1/9 A kérdező kommentje:
senki?
2009. júl. 23. 17:38
2/9 anonim válasza:
Ha van otthon fertőtlenítő akkor kend be azzal aztán próbáld bekötni, vagy hideg víz alá tedd a kezed és ha eláll akkor sebtapaszt rá.
3/9 anonim válasza:
Fertőtlenítsd ki a sebet és ragaszd le. Ha annyira vérzik, hogy nem ragad meg rajta a tapasz akkor jódos sóval kéne kezelni, ha nincs szerintem rá szórhatsz egy kis konyha sót is. Az csípni fog de összehuzza a sebet. De tényleg csak egy kicsit tegyél rá és csak ha nagyon szükség van rá.
5/9 anonim válasza:
Ha víz alá teszed csak még jobban fog vérezni (tapasztalat!). Sóval szórd be, és kösd be gézzel vagy ragtapasszal.
6/9 anonim válasza:
Fertőtlenítsd, ha van otthon fertőtlenítőszer, akkor azzal, ha nincs, akkor kölnivel, arcszesszel. Szoríts rá papírzsebkendőt, ha átvérzik, akkor cseréld, de szerintem már el is állt a vérzés. Tegyél rá sebtapaszt, ha nagyobb, akkor gézt és ragaszd le. Ha nincs géz, kérj a szomszédtól vagy menj le a patikába. Ha túl nagy a vágás, sebészeten érzéstelenítés mellett összevarrják.
7/9 anonim válasza:
Sóval inkább ne szórd be, mert most fényes nappal fogsz csillagokat látni. Tegyél rá fertőtlenítőszert, ha van otthon, és sebtapaszt. Ha nagyon vérzik, tegyél egy összehajtogatott gézlapot is a sebtapasz alá. (Ha nem tartasz ilyesmit otthon, tekerj rá pl. egy papírzsebkendőt, amíg elszaladsz a gyógyszertárba.)
8/9 anonim válasza:
Ha sot teszel rá annyira fog csípni, hogy a falra mászol. Végy egy darab tiszta gézt, szorj rá egy félmaroknyi kristálycukrot, tedd rá es kôsd be.(A cukornak kell a sebre menni) Ha mégis átutne a vérzés akkor késobb ugyan ezzel a moszerrel kosd át, de ne mindjár. A cukor segít a vérzés elállításában és nagyon gyorsan be fo gyogyulni
9/9 anonim válasza:
Még szeretném kiegészíteni, hogy az elobb leírt cukros modszer nagyon jol gyogyítja pl.a lábszárfekély sebeit. Nem kell tole félni, ki van probálva.A cukorral nem kell sporolni, és naponta át kell kotni a fekélyt. A cukor kitisztítja a sebet és sokkal gyorsabban gyogyít mintha bármilyen gyogyszertárban vásárolt gyogyszert tennél rá. Mindenkinek ajánlom bármilyen sebre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!