Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi van akkor ha félrenyelünk...

Mi van akkor ha félrenyelünk (cigányútra megy a falat) és nem tud senki hátba ütni és a köhögéstől nem ugrik ki?

Figyelt kérdés
Ilyenkor mit kell csinálni? Ez csak úgy megfogalmazódott bennem, mert előbb sikerült félrenyelni de szerencsére kijött.
2009. júl. 23. 15:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
bocsi hasának belső...
2009. júl. 23. 21:12
 12/13 anonim ***** válasza:
Én semmiképp se tanácsolnám a gyomorszáj nyomogatást. A Heimlich-féle műfogás pedig 12 éves kor alatt és terhes nőknél NEM ALKALMAZHATÓ! Tehát kisbabák és kisgyerekek esetén semmiképp nem szabad gyomorszájat nyomogatni, vagy Heimlich-műfogást alkalmazhi, csak ölbe kell őket venni (úgy, mintha el akarnánk őket fenekelni és kissé lógjon a fejük meg a mellkasuk=lejtőztetés) és finoman, tenyérrel a két lapocka közé ütni, ha így sem sikerül, mentőt kell hívni. Felnőttnél mentőt kell hívni, illetve, ha valaki félrenyelt, de nem fulldoklik, mert pl. kis méretű dolgot nyelt félre, ami nem zárja el a légutait és lecsúszott a főhörgőkig, akkor is érdemes orvoshoz fordulni és eltávolítani az idegen anyagot, mert betokosodhat és később pl. tüdőgyulladást okozhat. Ha nem tud senki hátba ütni, mégis keresni kell valakit, aki mentőt tud hívni, ill. hátba üt. Vagy érdemes megpróbálni pl. ágyon hason fekve a mellkast úgymond lelógatni, és úgy köhögni, vagy szimplán lehajolva köhögni (hátha a gravitáció segít) amíg a mentő kiér.
2009. júl. 24. 13:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Én nem veregethetem meg magamnak a hátam? Vagy csak nekem olyan hosszú a kezem, hogy a hátam bármely pontját elérem?
2009. júl. 31. 17:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!