Más is van úgy, hogy covid óta nem érzi rendesen az ízeket se a szagokat? 27/N
Elég sokszor nem érzem az ételek ízét. Legyen az akár sós, akár édes. Agyon szokták dícsérni a főztömet, én sokszor mégse érzem az ízét. Pedig tudom, hogy finom, de bosszant, hogy nem érzem. Mikor sütök, vagy elmegyünk sütizni barátaimmal, zavar, hogy mondják milyen finom, én meg nem érzek semmit. A másik a parfüm. Sokszor másokon a parfümöt erős szúrós szagúnak érzem. Először azt hittem, hogy valaki büdössel van befújva. De mikor már a sokadik emberen is full ugyanazt az erős szúrós szagot éreztem, rájöttem, hogy bizony a szaglásommal lesz a gond. Érdekes, a páromon viszont mindig a kellemes, csábító parfümjét érzem, és a macskámba is ha belebújok, érzem az illatát. De mikor sütök, főzök, sokszor szintén nem érzem az illatokat. Van mikor mondják, hogy túl erős domestos szag van, használjak kevesebbet, én viszont egyáltalán nem érzem.
Más is van így?
Sima influenza vagy lázas megbetegedésnél tünetei között is gyengülnek az érzékszervek. Ilyen az ízlelés a koronavírus alatt. Ez a tünet lett a médiában jellegzetes ami megfogta a tömeget.
Lehet akár koronavírus, vagy akármi más fertőzés.
Számomra sajnos, a virágillatok mentek el végleg. A többi illat felismerés szintjén megvan, de az aromák részletei, finomságai sajnos nem jönnek már elő.
Más: egy - egy kellemetlenebb, szag meg, valósággal beül az orromba. Ha más már nem érzi is, nekem nem múlik az érzés, akár félórán át .
Nekem 3 éve ez van. A kellemetlsn szagokat erosebben erzem. A kellemeseket gyengebben.
Izeket szinten nem erzem tul jol. Fuszerekbol 2-3 szorosat kell hasznalnom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!