Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van erre valami válasz?...

Van erre valami válasz? Meddigehet föl?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az a jó, ha evés után 2 órával 7,8 alatt van a vércukor. Arra valaki tudja a választ, hogy amúgy evés utáni fel-1 órában, amíg eléri a vércukorszint a csúcsértéket az meddig mehet fel? Van aki azt mondja 10 alatt jó van aki azt, hogy 11 ig is felmehet ha sok a szénhidrát a kajaba. Tudom mindenképp megemelkedik és hogy egyénenként eltérő lehet, de azért mégis csak van valami átlag amíg felmehet.

márc. 15. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Elég sok tényező befolyásolja. Pl.: könnyen, vagy nehezebben feldolgozható szénhidrátot fogyasztottál és mennyit.

Én már közel 20 éve diabéteszes vagyok.

Korábban kérte az orvos az éhgyomri és terheléses mérés eredményeket. Annyira eltérő volt, hogy egy idő után abba is hagytam. Es igen: néha elérte a 10-et is.

Jelenleg metformint szedek, 5-5,6 között tartja az éhgyomri értéket. Mást évek óta nem is mérek.

Érdekes, hogy USA-ban élő ismerősöm orvosai szerint 8 alatti éhgyomrival nem érdemes vele foglalkozni. Pedig magas betegbiztosítást fiezet, illetve ennek megfelelő ellátást kap a család.

márc. 15. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem kell folyton méregetni, elég a főétkezések előtt. Ha akkor jó, akkor jó.
márc. 15. 13:14
 3/8 A kérdező kommentje:
A terhelés eredménye nekem jó volt és éhomi keresem mindig 4,9-5,1 között van csak evés után vagy hogy felmegy 8,5-8,8 ig aztán szépen vissza megy majdnem az éhomi értékre evés után 2 órával
márc. 15. 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért kérdés ez most? El akarnak kezdeni gyógyszerelni?
márc. 15. 13:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem, csak érdekel. Voltam terhelésen a napokba ki is értékelték és elvileg minden jó és értéken belül van. Még csak prediabeteszre se utal az eredmény. Csak úgy erdekel
márc. 15. 13:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Teljesen normális a vércukrod.
márc. 15. 14:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Teljesen nornalis! Folyamatosan szoritjak le az értéket , hogy korabban szedj gyogyszert. Ugyanez van a koleszterinnel is. Regen itt is magasabb volt az elfogadott ertek. Metformin elegge roncsolja a veseket.
márc. 16. 08:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Már vagy 15 éve "roncsolgatja", előtte mást szedtem, de nem ért semmit, pontosabban folyamatosan emelkedtek az értékek, s az akkori diabetológusom közölte, hogy készüljek az inzulinra. Diabetológust és gyógyszert váltottam.

Én inkább hasi panaszokról tudok.

márc. 16. 12:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!