Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Erre kellett volna tetanusz...

Erre kellett volna tetanusz oltás ?

Figyelt kérdés
Motort próbáltam meg berúgni és lecsúszott a lábam, a sípcsontomom 8 cm hosszúságba lejött a bőr. Felületi horzsolás, egyből lemostuk majd betadine került rá, ennek 3 napja. Aznap be is mentünk az ügyeletre, ahol ellátták, bekötötték, az orvos meg is kérdezte mikor volt utoljára tetanusz oltásom. Mondtam kiskoromba(24 vagyok), de nem adott be rá oltást. Azóta varasodik a seb, de félek, hogy kellett volna a tetanusz oltás és megfogok halni..

tegnap 23:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az orvos nem adott be rá oltás, nem mondta, hogy kell, ezért nem hiszem, hogy kellene.
tegnap 23:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt mondta mivel egyből lefertőtlenítettük ezèrt nem kell az otlás. De mi van ha jelentkezik valami tünet, fix meghalok?
tegnap 23:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Mennyi párás ember van itt. Nap mint nap megsérülök, fertőtleníteni csak nagyon ritkán szoktam, de még élek 50 évesen.
tegnap 23:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Csalántea vértisztító, megiszod azt annyi!
tegnap 23:52
 5/7 anonim válasza:
Tetanuszra szúrt sebnél van szükség ahová a fertőtlenítő nem jut el. Pl belelépsz egy szegbe. Azt belül nem tudod fertőtleníteni.
ma 02:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Felszínes sérülés esetén nem kell.
ma 07:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez csak horzsolás volt, a tetanusz meg anaerob baktérium. Különben nekem sem érthető, hogyha a doki úgy ítéli meg nem kell, akkor miért kérdezte mikor kaptál utoljára?
ma 07:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!