Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális, hogy 13 évesen 86...

Normális, hogy 13 évesen 86 kilógrammot nyom ha rááll a mérlegre?

Figyelt kérdés
Az osztályban az egyik lány 86 kg-os.160 centi magas.A APJA ÉS AZ ANYJA IS ILYEN KÖVÉREK.De ők azért mert sok zsíros ételt esznek.Ez a lány is sokat eszik.13.éves.
2009. jún. 29. 09:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
nem normális.. de nekem az osztálytársam, ő 5.ben volt(azaz 11-12 évesen) kb 155cm és 90 kg -.- de ő beteg..
2009. jún. 29. 10:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A lány túlsúlyos. Ez ugye két dologból tevődik össze: életmód + genetika. De most lényegében mi is a kérdésed?
2009. jún. 29. 10:02
 3/14 A kérdező kommentje:
De ő azért kövér mert annyit eszik.AZT mondta neki a doki,hogy be kell tartania a diétát.De ő csak eszik tovább marhapörköltöt is jó zsírosan.
2009. jún. 29. 10:03
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem lenne kövér ha nem enne annyit.
2009. jún. 29. 10:04
 5/14 A kérdező kommentje:
Hogyan lehetne neki segíteni?
2009. jún. 29. 10:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

na, de mi ebben a kerdes? Nyilvan azt te is latod, hogy tulsulyos, mint ahogy le is irtad. Nyilvan azt te is tudod, hogy azert tulsulyos, mert sokat eszik, ezt szinten le is irtad. Leirtad azt is, hogy az orvos figyelmeztette, hogy nem jo iranyba halad, tehat ebböl is gondolhatod, hogy nem idealis. Ez most miröl szol? Összeültök es kicsufoltok valkit, mert köver ö, meg a szülei, es nem tesznek ellene?

Azert annyit megkerdeznek, hogy te mindent megteszel az egeszsegedert? Tudod, nem attol lesz valaki egeszseges, mert vekony, hanem az eletmodjatol, ha te csak ugy vekony vagy, attol meg egeszseges (ezaltal "normalis") meg nem, csak szerencses. Nem ertem a kerdest.

2009. jún. 29. 10:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
utolso vagyok, bocs mar ertem. Csak közben irtal te is.
2009. jún. 29. 10:07
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

14évesen voltam 90kiló és 172centi.. kb 65nek látszottam.. pedig épp hogy alig ettem, és sportmegszállott is voltam.. hormonális probléma volt az oka.. ha időben rájönnek, a kamaszkorom nem 30kiló háj mögül éltem volna meg..

az osztálytársadnak biztos vannak mentális jellegű problémái is.. szerintem.. a diétát fejben kell eldönteni.. le akarok fogyni vagy sem... ismered milyen a családi háttér? sokat veszekednek, stb? piszkálják az osztálytársaid?

2009. jún. 29. 10:10
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
szoval: ti probaltatok mar erröl beszelni vele? Eleg kellemetlen, de szerintem megprobalhatnatok, nezzetek utana, hogy milyen egeszsegügyi problemakkal jar az elhizas es ezt mutassatok meg neki, mondjatok el, hogy nem rosszat akartok, ez az Ö erdeke. 13 evesen altalaban meg nem maganak intezi az ember, hogy mit eszik, de mar nyilvan beleszolhat otthon. Ha ettöl elzarkoznak a szüleik, akkor csomagoljatok ti neki olyan ennivalokat, amik nem hizlalnak, az en szüleim biztos segitettek volna ilyen projektben, mint ahogy meg is tettek, bar ott csak annyi volt, hogy egy osztalytarsamnak nem volt penzeük kajara, ugyhogy en vittem neki.
2009. jún. 29. 10:11
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy lehetne segíteni neki, hogy elhívjátok sportolni, bicajozni, kirándulni, kosarazni, hogy minél többet mozogjon. A kajálással szeritnem úgy lehetne hatni rá, hogy beszéltek arról, hogy ti miket esztek és az miért egészséges. Vagy ha együtt elmentek kajálni, akkor ti egészséges kaját egyetek és talán akkor ő se fog sült krumplit kérni rántott sajttal, ha ti natúr husit esztek salátával.

A lényeg az, hogy semmiképpen ne legyen benne direkt, hogy "mozognod kell, hogy lefogyj", vagy "diétáznod kell, hogy lefogyj", azzal csak elbizonytalanítjátok.

Amúgy aranyosak vagytok, hogy segíteni akartok neki.

2009. jún. 29. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!