Tényleg baj ha ilyen keveset alszok? (bőv. Lenn)
Minden este szinte (sokat kell tanulnom) a legkorábbi óra amikor lefekszem aludni az kb. a fél 12, vagy a háromnegyed 12. Volt már olyan, hogy hajnali 3 órakor aludtam el. Rendszeresen reggel 6kor kelek, hogy elérjem a sulibuszt. Anyukám a suliban tanít, és mondja hogy feküdjek le időben, meg hogy nem jól osztom be az időmet. Néha van olyan, hogy kezembe veszek egy papírt, és próbálom róla megtanulni az anyagot, de (igen élénk a képzeletem, ami ilyenkor hátrány :) ) egyszerűen pár perc múlva elkalandozok, mindenfélén gondolkodom, történeteket írok magamban, stb. Ezek miatt nagy nehezen, hosszú idő közepette tudom csak megtanulni a dolgokat.
Az osztálytársaim is gyakran mondják, hogy milyen sápadt vagyok, meg ilyenek, meg hogy aludjak (valamelyik már 8kor ágyban van). De egyszerűen volt olyan, hogy tényleg tanultam, és azért feküdtem le későn, és volt, hogy még át kellett ismételnem, ezért hajnali 3-4 órakor keltem föl. Így kb. aludtam 2-3 órát.
Azt mondják egy gyereknek 10 órát kell aludnia, de azért annyira már nem vagyok "kicsi".
Szerintetek normális hogy ilyen keveset alszom?
Ui: Színötös vagyok szinte mindenből, tehát még jó is hogy ennyit tanulok + elég részletesen jegyzetelek, stb.
6. eleje óta folytatom ezt, azóta elég furcsa dolgokat kezdtem magamon felfedezni, ezek amiatt vannak?:
- kevesebbet szeretek olvasni
- tudom hogy tanulnom kell, de elment tőle kicsit a kedvem (ezért szoktam elkalandozni
- az íráshoz jobban megjött a kedvem (történeteket találok ki)
- többet iszok (nagyon sokat)
- unalmasnak gondolom az életemet, nem érzem túl jól magam
- olyan "nehéznek" érzem magam, olyan nagyon is elgyengültnek
Ezek e miatt lehetenek, vagy valami más miatt?
Nagy hülyeséget csinálsz,ha hazamész tessék enni,majd elkezdeni tanulni,3 órát szánj tanulásra kisebb szünetekkel,ne mond nekem hogy 12 évesen 8 órát kell tanulni,mit? dislexiás,és dizgráfiás vagyok semmiből nincs felmentésem,kb 13-14 évesen jött elő,de 8 órát sosem tanultam egy huzamban mégis 3-4-5ös tanuló voltam.
Este kapcsolódj ki és 10kor menj el aludni,nem az számít 5ös vagy-e hanem hogy mennyire van tudásod az élethez,mennyire van logikád és intelligenciád.Sok 5ös csak magol,magol de logikusan gondolkodni nem tud,vagy hülye az élethez.Aludni fontos fontosabb,mint hogy 5ös legyél.
Én nekem nincs dyslexiám, meg semmi hasonlóm, nagyon is értelmes és okos vagyok, de sokat adnak fel, főleg Biblia órán, és ma is holnapra meg kell tanulnom egy 13 versszakos igét. Meg ott van töri, ahol 5-6 oldalakat kapunk. Matekból nem vagyok jó. most írtunk felmérő dogát nyelvtanból. A hü_lye rajzórára is tanulnom kellett. És azért ennem is meg pihennem is kell.
Ma kb. 16:30kor értem haza, és várnunk kellet, mert nincs lakáskulcsom és nem volt otthon senki. Ott vártam 30-40 percet. Ilyenkor már 17:00nál is több volt. Azt se tudom fejem hol áll. Nem tanultam semmit. Fáradt vagyok. Mit csináljak???!!!
- kevesebbet szeretek olvasni - lehet
- tudom hogy tanulnom kell, de elment tőle kicsit a kedvem (ezért szoktam elkalandozni) - ezis lehet, de valószínűbb a sok tanulástól van, mivel az agyadnak van egy bizonyos információigénye, attól függ, hogy mennyire vay vevő könyvekre, tanulni, namost, te széttanulod magad-> nincs az agyadnak vágya a tanulás után...
- az íráshoz jobban megjött a kedvem (történeteket találok ki) - sztem köze nincs hozzá
- többet iszok (nagyon sokat) hát mennyi az a sok? amúgy max pszihés oka lehet. vagy, hogy többet vagy talpon.
- unalmasnak gondolom az életemet, nem érzem túl jól magam - ez biztos
- olyan "nehéznek" érzem magam, olyan nagyon is elgyengültnek - ez is tuti
esetleg tanulás közben kapj be egy-két szőlővukrot, mert megdobja az agyad teljesítő képességét, mellesleg dogák előtt is ajánlom... (Félévtől 5 tantárgyat javítottam 4-esről 5-ösre, szóval tudom, hogy mit beszélek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!