Tényleg baj ha ilyen keveset alszok? (bőv. Lenn)
Minden este szinte (sokat kell tanulnom) a legkorábbi óra amikor lefekszem aludni az kb. a fél 12, vagy a háromnegyed 12. Volt már olyan, hogy hajnali 3 órakor aludtam el. Rendszeresen reggel 6kor kelek, hogy elérjem a sulibuszt. Anyukám a suliban tanít, és mondja hogy feküdjek le időben, meg hogy nem jól osztom be az időmet. Néha van olyan, hogy kezembe veszek egy papírt, és próbálom róla megtanulni az anyagot, de (igen élénk a képzeletem, ami ilyenkor hátrány :) ) egyszerűen pár perc múlva elkalandozok, mindenfélén gondolkodom, történeteket írok magamban, stb. Ezek miatt nagy nehezen, hosszú idő közepette tudom csak megtanulni a dolgokat.
Az osztálytársaim is gyakran mondják, hogy milyen sápadt vagyok, meg ilyenek, meg hogy aludjak (valamelyik már 8kor ágyban van). De egyszerűen volt olyan, hogy tényleg tanultam, és azért feküdtem le későn, és volt, hogy még át kellett ismételnem, ezért hajnali 3-4 órakor keltem föl. Így kb. aludtam 2-3 órát.
Azt mondják egy gyereknek 10 órát kell aludnia, de azért annyira már nem vagyok "kicsi".
Szerintetek normális hogy ilyen keveset alszom?
Ui: Színötös vagyok szinte mindenből, tehát még jó is hogy ennyit tanulok + elég részletesen jegyzetelek, stb.
12 évesnek még simán kell kb 9 óra alvás. Én sem érzem magam kipihentnek 8 órától... Amúgy most nem érzed kárát, talán fejlődésben sem veszed észre, csak felnőttként nem fogsz tudni rendesen aludni. Utálni fogsz kb mindent, mert soha nem fogsz tudni aludni egy jót, és nagyon káros hatásai lesznek ennek... Sőt már most is kéne, hogy legyen. (Én Este 10-kor fekszem le, minden nap 6-kor kelek, ugya z pont 8 óra, és mindig kilóg a belem, hogy nem tudtam aludni... Pedig én sem vagyok nagy alvó.)
De mindenesetre 7 óra a nagyonminimum, mivel egy felnőttnek is legalább 8 órát kéne aludnia, így amit te írsz tényleg kevés... Szóva szerintem próbálkozz vmivel, és ne tedd tönkre magad.
14/F
Hosszútávon nem fogod bírni az tuti.. 8-9 órát kéne, de 6nál kevesebbet semmi kép! fölöslegesen hajszolod magad túl! Én legalábbis magamon azt vettem észre, hogy 10 után, vagy akár korábban, ha fáradt vagyok, nagyon nehezen tanulok. Ami friss állapotomban mondjuk fél óra lenne, az fáradtan másfél-2óra. Tehát fölösleges, akkor inkább lefekszem, és másnap szünetben megtanulom. Szerintem ha te is frissebb lennél, hidd el nem kalandoznál el ide-oda. Mindig asztalnál tanulj! Ez fontos, hogy ne kényelmesedj el, mert akkor elálmosodsz. Ugyan ez egyébként a "reggel korábban kelek, és átnézem" című történettel. Ha felkelek reggel olyan fáradt vagyok, meg keresem magam, hogy tuti nem tudom átnézni. Esetleg indulás előtt fontosabb folgozatoknál átolvasom max 5perc! alatt. Mivel kipehentebb vagyok, nem kelek fel órákkal előbb így 5 perc is elég. nem kell kómásan járkálnom a lakásban és 20x elolvasni valamit, hogy felfogjam.
NE HAJSZOLD TÚL MAGAD!
Délután 4től éjfélig szoktam.
De muszáj hogy ötös legyek! Az akarok lenni!
4-6 ig mondjuk tv, gép, könyv, zene, stb.
De utána tanulás. Kicsi szünetekkel de akkor meg szüleim azt mondják, hogy ne húzzam az időt, menjek tanulni. Ágyban szoktam, nem az asztalomnál, mert nem akarok görnyedni a könyv fölé, anya azt mondta az rosszat tesz a hátamnak.
És muszáj egy kicsit kipihennem az egész napot, mert egyszerűen föl kell zárkóznom, mert 8. osztályokban tanulok angolul, és azt is +ban meg kell csinálnom, meg még ott van osztálymagazinom is (bár ezt a tanulás miatt, mivel nem a magazin az első, hanyagoltam).
Régen még gép is be volt kapcsolva, de az nem jó mert kísértést érzek arra hogy gépezzem.
Nővérem 9-10 órakor fekszik, egy szobában vagyunk, engem meg még előtte is pár órával kizavar a szobából abba, amiben a szárítóköteleket tartjuk, hogy menjek innen, egyedül akar lenni, tanuljak máshol.
És után nem tudok gyakran felkelni, mert totál sötétben és fáradtságban vagyok.
Mit csináljak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!