Ha nagyon keveset alszok este mert sokat tanulok akkor mennyi a valószínűsége, hogy epilepsziás rohamom lesz?
Mindenképpen aludj többet!
Anno, mielőtt elkezdtem volna gyógyszert szedni, látványosan nagyobb eséllyel voltak mioklónusos rohamjaim (és erősebbek), ha nem aludtam eleget. Mondjuk az elmúlt másfél hónapban nekem is alig volt időm aludni, volt is két kisebb rohamom...
Mindenképpen oszd be úgy az időd, hogy tudj napi 7-8 órát aludni (a neurológusod is tuti ezt mondja - az enyém szokta ;) )! Ez nehéz, ehhez talán érdemes lenne profi módon menedzselni az időd, vannak erre módszerek (nehogy azt hidd, hogy sokáig nem hittem kamunak, de tényleg működik). A tapasztalatom az, hogy ha napokon át nem alszol legalább 7-8 órát, és nem fekszel le időben, akkor iszonyatosan lecsökken a koncentrációképességed, sokszor ugyan az a munka sokszorosával tovább tart, sokkal rosszabb minőségben tudod elvégezni, lehangolt, motiválatlan leszel. Érdemes néha beáldozni, hogy aznap nem végzed el a dolgod, inkább hagyod másnapra, de aludj! Én is maximalista vagyok, tapasztalatból beszélek!
Az biztos, hogy a kialvatlanság nagy rizikófaktort jelent a rohamok megjelenésére nézve (l. alvásmegvonásos EEG-vizsgálat), nem érdemes kockáztatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!